За да реализираме дадена цел, е достатъчно да я визуализираме в ума си

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Мечтите се сбъдват, когато успеете да визуализирате всяка подробност.

Когато искаме да постигнем някаква цел – в бизнеса или в друга сфера на живота, – винаги трябва да се стремим да я реализираме в нейната идеална форма, като успоредно се фокусираме върху нея, докато успеем да я визуализираме напълно. Този процес е много важен, ако искаме да реализираме мечтите си.

Когато си поставим високи стандарти и упорстваме, докато реалността се слее с нашия идеал, ще получим желания резултат. Хората, които от самото начало ясно визуализират целите, получават резултат, който е „толкова остър, че направо реже“. И обратното – ако не визуализираме ясно целите си, може да ги осъществим, но крайният резултат няма да бъде „остър“. Неведнъж съм го изпитвал на гърба си.

Когато DDI (настоящем KDDI – японска телекомуникационна компания – бел.ред.) влезе в бизнеса с мобилните телефони, аз заявих на борда на директорите, че навлизаме в ерата на мобилните комуникации. Казах, че в близкото бъдеще хората ще могат по всяко време и отвсякъде да се свържат с всеки. Настоявах дори, че всички хора – от децата до бабите и дядовците – ще си имат собствени телефони. Въпреки, че останалите от борда клатеха глави и се подсмихваха невярващо, аз вече виждах как мобилният телефон – продукт с неограничени възможности – се разпространява. Виждах дори скоростта, с която се случваше този преход. Имах в главата си ясна картина – чак до цената, размера, маркетинговата стратегия и дистрибуцията на продуктите.

Цената на всеки продукт се определя след сложни и подробни изчисления, които вземат предвид фактори като баланса между търсене и предлагане и възвръщането на инвестициите. Но въпреки това, аз успях да визуализирам дори цената на услугата още преди да бъдат направени каквито и да е изчисления. Генералният директор се изуми от точността на предсказанията ми, които всъщност бяха забележителен пример за силата на визуализацията. Знайте, че винаги ще успеете да реализирате целите си, които ясно визуализирате. Виждате ли нещо в ума си, значи можете да го направите.

Ако се стремите към определена цел, трябва с неотклонна решителност да се концентрирате върху нейната реализация, докато във вас пламне страстното желание. Тогава вече ще знаете как изглежда успехът до най-малката подробност.

Фактът, че имаме желание да бъдем нещо или да постигнем определена цел, само по себе си доказва, че притежаваме вродената способност да претворяваме мечтите си в действителност. Хората обикновено не си представят това, което не са способни да направят. Щом визуализирате, че постигате дадена цел – а когато затворите очи, ясно виждате своя успех, – най-вероятно сте способни да реализирате въпросната цел.

Компас към успеха – Казуо Инамори, global.kyocera.com/inamori/

Издателство: Хермес, hermesbooks.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.