Кажете си: „Нещата ще се случват, както аз искам“ и всички тревоги ще изчезнат

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Препоръчано, Вярвай | 0 Коментара
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Всичко, което можете да приемете, е ваше, ако го поискате и ако го искате по правилния начин.

Когато не постигате незабавен успех и всичко ви изглежда обезкуражаващо, просто си припомнете, че това е само етап от прогреса и всички са го преминали и го забравете за известно време. Дайте си почивка и съберете сили, за да подновите усилията си. Силата на забравянето е най-добрият тест за мисловната сила. Когато всичко изглежда мрачно, светлината на слънцето скрита от облаците на недоверието, животът е един провал, а светът една грешка, тогава способността да премахнеш всичко от ума си, да насочиш вниманието си към нещо жизнерадостно и щастливо, възстановявайки по този начин силата си, е едно от необходимите условия за успеха на всеки вид усилие.

Когато умът е зает с дадена работа или тревога, той изтощава силата си, а когато е обгърнат от щастие, получава сила и мощ. Ако непрекъснато се борите, домогвате и се стремите в хаотични и безплодни опити да натрупате материално богатство, умът става все по-слаб и с всяка изминала минута все по-малко способен да извоюва желаната цел. Но в обратния случай, ако вие можете да намерите достатъчно сили за самоконтрол, да насочите ума си в по-светли пътеки, да се разходите пеша или с кола по красиви провинциални пътища, да изиграете една игра на топка или партия билярд защото всяко удоволствие, на което се наслаждавате пълноценно, позволява на ума ви да си почине и да събере сили тогава вашите страхове започват да ви изглеждат неоснователни от гледна точна на новата ви умствена нагласа и вие отивате смело на работа, без да се насилвате или да проявявате душевна слабост, вършейки непосредствената си работа колкото можете по-добре, като се изграждате като силна личност за бъдещето.

И така, виждате колко необходима за вашето благоденствие и щастие е силата на забравянето. Ако не можете да забравите грижите си, кажете си го и си мислете, докато го казвате: „Аз трябва да забравя грижите си.“ Проявете енергична настойчивост за придобиване на силата на забравянето, не нетърпеливо, раздразнено, плачливо, а с помощта на цялата твърдост и вяра, която можете да съберете. Вашият товар ще стане по-лек, постепенно умът ви ще започне да оздравява и всички страхове, причина за вашите грижи, ще изчезнат. Не се колебайте искрено и с цялата си сила да изисквате от Върховния всяко качество, което ви липсва.

Преуспяване чрез силата на мисълта – Брус Маклеланд

Издателство: Шамбала, shambhalabg.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си