Кажете си: „Нещата ще се случват, както аз искам“ и всички тревоги ще изчезнат

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Вярвай, Откъси, Препоръчано
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Всичко, което можете да приемете, е ваше, ако го поискате и ако го искате по правилния начин.

Когато не постигате незабавен успех и всичко ви изглежда обезкуражаващо, просто си припомнете, че това е само етап от прогреса и всички са го преминали и го забравете за известно време. Дайте си почивка и съберете сили, за да подновите усилията си. Силата на забравянето е най-добрият тест за мисловната сила. Когато всичко изглежда мрачно, светлината на слънцето скрита от облаците на недоверието, животът е един провал, а светът една грешка, тогава способността да премахнеш всичко от ума си, да насочиш вниманието си към нещо жизнерадостно и щастливо, възстановявайки по този начин силата си, е едно от необходимите условия за успеха на всеки вид усилие.

Когато умът е зает с дадена работа или тревога, той изтощава силата си, а когато е обгърнат от щастие, получава сила и мощ. Ако непрекъснато се борите, домогвате и се стремите в хаотични и безплодни опити да натрупате материално богатство, умът става все по-слаб и с всяка изминала минута все по-малко способен да извоюва желаната цел. Но в обратния случай, ако вие можете да намерите достатъчно сили за самоконтрол, да насочите ума си в по-светли пътеки, да се разходите пеша или с кола по красиви провинциални пътища, да изиграете една игра на топка или партия билярд защото всяко удоволствие, на което се наслаждавате пълноценно, позволява на ума ви да си почине и да събере сили тогава вашите страхове започват да ви изглеждат неоснователни от гледна точна на новата ви умствена нагласа и вие отивате смело на работа, без да се насилвате или да проявявате душевна слабост, вършейки непосредствената си работа колкото можете по-добре, като се изграждате като силна личност за бъдещето.

И така, виждате колко необходима за вашето благоденствие и щастие е силата на забравянето. Ако не можете да забравите грижите си, кажете си го и си мислете, докато го казвате: „Аз трябва да забравя грижите си.“ Проявете енергична настойчивост за придобиване на силата на забравянето, не нетърпеливо, раздразнено, плачливо, а с помощта на цялата твърдост и вяра, която можете да съберете. Вашият товар ще стане по-лек, постепенно умът ви ще започне да оздравява и всички страхове, причина за вашите грижи, ще изчезнат. Не се колебайте искрено и с цялата си сила да изисквате от Върховния всяко качество, което ви липсва.

Преуспяване чрез силата на мисълта – Брус Маклеланд

Издателство: Шамбала, shambhalabg.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.