Да живееш дълго и да си здрав зависи от това как се храниш

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Норбеков: „Всяка храна оказа въздействие върху съзнанието, върху организма, върху вашите действия“.
Храненето както дава сили, така ги и отнема. Има определени случаи, когато човек не обръща внимание на тези неща, но може да изгуби огромния си потенциал заради неправилното хранене. Например да стане вял и да отмени предстояща среща.
Или да я отложи с една седмица. А след седмица нужният човек вече е зает с друго и не може да се срещне с вас. И всичко това заради някакво печено пиле на обяд.

Не давам специална препоръка, не казвам яжте месо или станете суровоядци, или минете на трикратно ядене, тоест яжте три пъти в месеца. Внимателно се вслушайте в организма си. Анализирайте състоянието си преди и след ядене. Например можете да доловите, че ви се иска да хапнете нещо, което обикновено не ядете. Това е нормално. Значи в това ядене има нещо, което липсва на организма ви.

И не бързайте, хранете се бавно. Работата е там, че сигналът за насищане идва от стомаха до мозъка за двадесет минути след като сте се нахранили. А ако мятате вътре в себе си всичко като въглища в пещта на локомотив, ще преяждате двукратно и трикратно! И след това се завъждат гастрити, колити, песъчинки, камъни, черупки и водорасли.

Яжте бавно, с наслада сдъвквайте всяка хапка, без да витаете някъде в облаците и да четете на масата – така печелите три неща: по-голямо удоволствие, по-бързо засищане и няма преяждане! Когато ям, съм глух и ням!
Сега мнозина си падат по различни диети, по суровоядство, разделно хранене и разни други хитрости. Какво да ви кажа? Има много хубави и полезни за здравето рецепти.

Обаче! Умолявам ви, скъпи читателю, не се връзвайте сляпо на цялата информация. Опитайте, гледайте как влияе новото върху организма ви, върху здравословното ви състояние, върху здравето ви.
Винаги казвам, че най-добрата диета е шведската маса. Първите ден-два си натрупваш по две табли, след това ходиш с една чинийка и не можеш да я напълниш.

Опитът на един глупак 2– Мирзакарим Норбеков, norbekov.com, norbekov.bg

Издателство: Жануа ’98, janua-98.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги