Коя е нашата духовна половина или нашият пламък-близнак?

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Търсенето на любовта – и на идеалния партньор – е в действителност търсене на цялост.

Всеки от нас има душа-близнак или пламък-близнак, с който в самото начало сме били създадени заедно. Бог създава вас и вашия пламък-близнак от едно „тяло от бял пламък“. Той разделя това яйце от бял пламък на две, образувайки две сфери на съществуване. Едната с мъжка, а другата с женска полярност, като всяка от тях има един и същ духовен произход и уникален модел на идентичност.

Преди еони вие и вашият пламък-близнак сте застанали пред лицето на Бога Баща-Майка и доброволно сте поискали да се спуснете в нисшите сфери на материята, за да отнесете Божията любов на Земята. Първоначалният план бил всеки от вас да влезе в поредица въплъщения, както в тялото на мъж, така и в тялото на жена, като всяка част от Божественото цяло да се научи да бъде инструмент на Бога Баща-Майка.
Ранният ни живот на Земята бил безметежен и ние щяхме да продължим да споделяме красотата на космическата любов в отношенията си с нашите пламъци-близнаци, ако бяхме останали в хармония един с друг и с Бог. Но ние сме изгубили това състояние на съвършенство, злоупотребявайки с Божията светлина. Това е истинското значение на историята за Райската градина.

Когато излъчвате любов или надежда, тези енергии извисяват вашия пламък-близнак. Но ако сте емоционално обременени или изпълнени с омраза, той ще усети тежестта на тези нехармонични чувства. Понякога необяснимата радост или потиснатост, които чувствате, са настроения на другата ви половинка, които са доловени от собственото ви съзнание.

Може да ускорите духовния си прогрес, ако по време на молитва, медитация или динамична повеля (ритмична молитва, при която призоваваме мощна духовна енергия), призовете своето Аз Съм Присъствие да ви помогне да осъществите духовен контакт с вашия пламък-близнак. Можете да отправите следното обръщение:

В името на Христос, призовавам благословеното Аз Съм Присъствие на вашите пламъци-близнаци да слее в едно нашите сърца, в името на победата на нашата мисия в служба на човечеството. Призовавам светлината на Светия Дух да погълне цялата негативна карма, която пречи на пълното проявление на Божествената ни идентичност и на изпълнението на нашия Божествен план.

Изричайки това, дори ако живеете в отделни сфери, можете на едно висше духовно ниво да се свържете с вашия пламък-близнак и да насочите светлината към неговия и към вашия свят, за да балансирате общата си карма. Този вътрешен контакт усилва светлината и постиженията, които всеки от вас има, и освобождава огромна сила на полярността на вашата любов, като ви позволява да устоите на конфликтите, които неизбежно чукат на вратата на всички, на които им се налага да защитават любовта си.

 

Сродни души и пламъци близнаци – Елизабет Клеър Профит, summitlighthouse.org/elizabeth-clare-prophet/

Издателство: Аратрон, aratron.org

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте скоро!

Сподели мнението си