Каквото и да желаем, трябва първо да видим как някой друг го получава

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Ако искаме да привлечем към себе си желаното, трябва първо да помогнем то да се случи на някой друг.

Знам, че сте опитали всичко или поне – че сте опитали много неща, за да успеете да осъществите успешна връзка – а каквото не сте опитали сами, сте наблюдавали другите да опитват и сте виждали, че също не работи.
Мисля, че можем да се съгласим, че ако подходът на Кармата на любовта работи, то той би трябвало да е много различен от всичко, което сте чували досега. И той е.

Кармата на любовта действа, и то всеки път. Разбирате ли, почти всичко, което правим в живота си, го правим с уговорката, че може да подейства, но може и да не проработи. Дори когато взимаме аспирин срещу главоболие ние гълтаме хапчето, седим и се надяваме, че ще подейства, и то успява или не. За съжаление, всеки от нас е свикнал нещата да действат само понякога. Никой не би занесъл празната опаковка от аспирин в аптеката и не би поискал да му върнат половината пари, защото половината от хапчетата не са му подействали, когато е имал главоболие.

Ние сме свикнали на провали, ние ги очакваме, поне през по-голямата част от времето, и дълбоко вярваме, че те са факт от живота – нещо, което не можем да променим.
Кармата действа през цялото време, ако наистина разбираме как да я използваме. Постигането на това разбиране отнема известно време и реални усилия за вас, ако не сте готови да приемете някои нови идеи, да ги премислите и действате с тях.

В нашия ум има семена, кармични семена. Те лежат дълбоко в подсъзнанието ни, дълбоко в ума ни, и когато дойде време – се разпукват като семенце, от което пораства дърво.Например, ако вие сте жена, която търси партньор и един добре изглеждащ мъж отвори врата, влезе в кафенето „Старбъкс“ и се насочи към вашата маса, то е заради семенцето във вашия ум. Сега всичко, което трябва да научим, е как да посеем семенцето.

С две думи, ние можем да засеем семе само с друг човек. Каквото и да желаем, трябва първо да видим как някой друг го получава преди нас. Когато помогнем на някой друг да получи онова, което иска, това посажда семенцето в ума ни да получим същото по-късно, когато семето узрее и се разтвори.

Това означава, че вие можете да засеете своя бъдещ партньор или да промените всичко, което желаете в партньора, който вече имате – защото всичко идва всъщност от вас самите.
Просто трябва да знаете как да го направите: за да бъдете добър градинар, трябва да се научите как да засаждате семената и как правилно да се грижите за тях. И тогава можете да имате всичко.

 

Кармата на любовта – Геше Майкъл Роуч, geshemichaelroach.com

Издателство: Жануа ’98, janua-98.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги