Каквото търсим, това намираме

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Всеки винаги получава онова, което самият той създава.

Недоволството от себе си предизвиква недоволство от другите, липсата на вяра в себе си създава липса на вяра в другите.

Когато почувствате себе си слаб, започнете с претенциите към себе си и към другите… сърдене на себе си и на другите… предателство към себе си и към другите.
Когато почувствате себе си силен, вашият свободен Дух ще се изтръгва на воля, ще разпери крилата ви, с които ще можете да се извисите!

Човекът, скъпи мои, е пирамида.
В най-долната ѝ част, която се нарича тяло, е огромна маса хора. Следващата част, зоната на разума, те вече са по-малко. Зоната на душата – там са още по-малко. Духът е на самия край, на самия връх. Точно там, приятели мои, до Духа, стигат единаци.
Горе – в зоната на Духа – остават точно тези велики два процента, на които с вас се разбрахме да вдигнем паметник за векове!
От какво ще правим паметник? От гранит? От стомана? От злато?
От вас, скъпи читателю! От вашия живот, от вашия успех, от вашето щастие!

Пирамидата, която се опира в земята с върха си, е нестабилна. Тя постоянно предизвиква чувства на съмнение, несигурност. Някои се опитват да започнат строителството на пирамидата от върха. Защо? Действайте на етапи. От основата към върха, а не обратното.

Без да оправите материалните си проблеми, вие няма да разбирате, ако ние с вас започнем да говорим за духовност. В същия момент вие нямате потребност от това. Това е най-безполезната зона за вас, докато вкъщи, образно казано, няма какво да се яде.

Дори ако започнем с вас да говорим за интелектуално робство, също няма да разберете.
Ако някой притежава материална свобода, много ще се радвам за вас, вие можете да си позволите веднага да преминете на следващите стъпала.
Който не я притежава, ако обичате, бъдете добри, осигурете си основата.
А след това достатъчно знание във всички необходими за вас насоки.
По-нататък е необходимо да откриете в себе си най-доброто от доброто, като опознаете себе си. Да опознаете Духа и да пристъпите към реализация.

 

Опитът на един глупак 2– Мирзакарим Норбеков, norbekov.com, norbekov.bg

Издателство: Жануа ’98, janua-98.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги