За да сме в добри отношения с някого, трябва да ги градим всеки ден

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Апостол Павел: „ Плътта и кръвта не могат да наследят царството небесно“ (I Кор.15:50)

Плътта и кръвта не ви гарантират хармонична връзка с някой, включително с вашия пламък-близнак.

Това, което ви гарантира хармония, е вашата решителност да работите упорито върху своите взаимоотношения.
Няма дълготрайна връзка – между приятели, между родители и деца, братя и сестри, роднини и колеги – която да не изисква да се работи върху нея. Всички трябва да даваме от себе си, и то да даваме много, ако искаме да поддържаме отношенията си с някого.

Така че ще видите, че пламъците-близнаци, които са живели навсякъде по Земята, имали са различни превъплъщения, при различни условия, могат по някакви кармични причини да имат привидни противоречия в характерите. Когато разберем, че тези сблъсъци са само привидни, и стигнем до същността на въпроса, тогава се озоваваме на „шофьорската седалка“ и започваме да творим заедно с Бог.

Разбирате, че пламъците-близнаци наистина трупат обща карма по време на различните си прераждания и тази карма също трябва да бъде отработена, когато в крайна сметка двамата се съберат. Затова пламъците-близнаци могат да имат много силно усещане за несправедливост в живота.

Това обяснява някои кармични бракове, в които двамата партньори постоянно се карат и хората отстрани не виждат никакъв смисъл във връзката им. Вие си казвате: „Защо тези двамата просто не се разделят и не прекратят агонията, която продължава с години.“ И в следващия момент научавате, че те отново са влюбени и започват отначало. Това се повтаря отново и отново, и отново. И никой не разбира какво се случва, с изключение на двамата участници във връзката.

Тези сцени, разбира се, са опасно нещо, тъй като по време на ожесточените семейни скандали се създава голямо количество карма. Накрая те могат да станат толкова саморазрушителни, че единственото разрешение е двойката да се раздели, дори ако те са пламъци-близнаци и дори ако не са успели да балансират общата си карма.

Познавам пламъци-близнаци, които разрушиха своя живот и брака си, но ако бяха разбрали закона на любовта, според който любовта поражда любов и бяха поработили върху взаимоотношенията си, можеха да осъществят напредък.

Виждала съм пламъци-близнаци, които са алкохолици и наркомани. Наблюдавала съм ги как разрушават своя живот и този на децата си и затъват в утайката на разочарованието. И когато животът им приключи, преминават в отвъдното, на духовно ниво тези хора безумно съжаляват, че напълно са се провалили в задачата си да бъдат във физическо тяло, да поправят нещата, които е трябвало да бъдат поправени, и да направят така, че отношенията им с техния пламък-близнак да потръгнат.

 

Сродни души и пламъци близнаци – Елизабет Клеър Профит, summitlighthouse.org/elizabeth-clare-prophet/

Издателство: Аратрон, aratron.org

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги