Вярата в себе си – ключът към щастлив и стойностен живот

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Вярвай | 0 Коментара
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Когато започнете да вярвате в себе си, в своите сили, вие започвате да създавате опора за своя дух!

Вашите възможности са безгранични, която и страна от живота да вземете – вие можете всичко!
Дори не можете да си представите какво могъщество е скътано във вашето съзнание! Ако имате някакви проблеми, те са единствено поради това, че не познавате възможностите си!
Обичайте, творете, съзидавайте – това е заложено във вас! Да виждате, да чувствате, да повелявате – това е заложено във вас!

Казвам го като практик, когото вече малко неща могат да учудят!
Но когато виждам, че страдате и както преди продължавате да служите на вътрешните си слабости, понякога ми се ще да удуша някого от вас и след това и самият аз да се обеся!… Заради това, че не съм успял както трябва да ви размърдам.

Не можем да ви обучим на каквото и да било, можем единствено да ви дадем тласък. За да търсите вие сами Духа си, за да търсите сами себе си. Ако не започнете да го правите, никой не може да ви помогне, на никого не сте потребни!
Равнявайте се със себе си, приятели мои, скъпи мои, добрички мои. Равнявайте се със себе си!

Човек – това не е тялото!
Човек – това не е разумът!
Човек – това не е душата!
Човек е всичко това заедно!
Това е цялата Вселена!

Не си създавайте сами граници. Вие можете всичко, стига да го поискате.

 

Опитът на един глупак 2– Мирзакарим Норбеков, norbekov.com, norbekov.bg

Издателство: Жануа ’98, janua-98.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си