Смисълът на живота е в това да споделяте любовта си с другите

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Истинската любов идва при нас едва когато сме напълно готови за нея.

Където и да е вашият пламък-близнак, дори ако е космическо същество, той се нуждае от подкрепа и любов. Защото, ако се намирате в негативна вибрация, вие всъщност може да попречите на службата на някой Извисен учител, на ангел или на човек във въплъщение, който се опитва да се бори за свободата; на някой в Китай, който се бори против потисничеството, или на някой, който лежи в психиатрична болница, където го дрогират с лекарства, за да поддържат неговото вегитиране.

Който и да е вашият пламък-близнак, ако угасите светлината си, ако се откажете от своята самодисциплина или от любовта си към своите приятели, или членовете на семейството си, с което сте свързани в момента, вие предавате първо, Всемогъщия Бог и второ, своя пламък-близнак. И в крайна сметка, ще страдате, защото да пречите на своя пламък-близнак значи да възпрепятствате себе си.

В деня, когато се върнете обратно в сърцето на Бог, ще искате да знаете дали и вашия пламък-близнак също ще се извиси, но той може все още да не е готов да го направи. На него или на нея може да му остават още хиляди години, в които да се превъплъщава на Земята, тъй като вие не сте му осигурили допълнително количество духовност, светлина и безкористност, които са щели да тласнат развитието на тази душа в по-висшите измерения на нейното съзнание. (Не ви препоръчвам да обвинявате себе си за това, което може да се обърка или вече се е объркало в живота ви, но наистина ви моля добре да си помислите колко повече сте можели да направите за себе си и за другите, за да подобрите нещата.)

Така че, когато казваме „никой мъж или никоя жена не е самотен остров“, имаме предвид, че нашият пламък-близнак, като другата половинка от цялото, преживява последствията и отраженията от нашия живот. Знаейки това, разбираме, че животът си струва да бъде живян, и то добре.

Да споделяте любовта си с другите, да откликвате на техните потребности и да им помагате да израстват, значи предварително да отдавате себе си на тази съвършена любов, която ще дойде при вас, когато и двамата сте готови за нея – наистина готови.

 

Сродни души и пламъци близнаци – Елизабет Клеър Профит, summitlighthouse.org/elizabeth-clare-prophet/

Издателство: Аратрон, aratron.org

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си