Ако ти осъзнаваш какво правиш и защо го правиш, можеш да промениш себе си и да промениш света

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Вярвай, Откъси

снимка: look.com.ua

Ако осъзнаеш, ако разбираш, че всяка мисъл, дума или действие внася творческа сила в механизма на вселената, ще преживееш живота си по напълно различен начин.

Съществува само една реална причина да правим каквото и да било – да носим дрехите, които носим, да караме колата, която караме, да участваме в групата, в която участваме, да ядем храната, която ядем, да разкажем историята, която разказваме – и тази причина е да решим каква е нашата същност.

Всичко, което мислим, говорим и правим, е проявление на нашата същност. Всичко, което избираме, предпочитаме и привеждаме в действие, демонстрира тази наша същност. Ние сме в постоянен процес на пресътворяване на самите себе си наново в поредния вариант на това, което сме.

Правим това индивидуално и съвместно, всяка минута на всеки ден. Някои го правят съзнателно, а други несъзнателно.

Ключът е осъзнаването. Осъзнаването е всичко. Ако ти осъзнаваш какво правиш и защо го правиш, можеш да промениш себе си и да промениш света. Ако не го осъзнаваш не можеш нищо да промениш. О, нещата в живота и в твоя свят могат да се променят, но ти няма да преживееш промяната така, сякаш имаш отношение към нея. Ще възприемаш себе си като наблюдател, като пасивен свидетел. Дори като жертва. Това не е твоята същност, но ти ще си мислиш, че това е тя.
Така е, когато сътворяваш себе си и своя свят безсъзнателно. Ти вършиш неща, влагаш енергия в света, но нямаш представа, само правиш.

От друга страна, ако осъзнаеш, ако разбираш, че всяка мисъл, дума или действие внася творческа сила в механизма на вселената, ще преживееш живота си по напълно различен начин, ще гледаш на себе си, както Джордж Бейли във филма „Животът е прекрасен“, разбирайки най-сетне, че твоите моментни възприятия оказват невероятно въздействие върху всичко. Тогава ще отстъпиш, за да разгледаш килима и да видиш красотата на неговите форми и тогава ясно ще осъзнаеш, как трябва да се изтъче.

Ако светът точно в този момент е такъв, какъвто искаш да бъде, ако той е отражение на най-възвишената мисъл, която имаш за себе си или за човешкия род, тогава няма смисъл изобщо да „лекуваш“ нищо.

Ако обаче, от друга страна, не си доволен от състоянието на нещата, ако би искал да промениш нещо в нашия колективен опит, тогава може би имаш причина да разкажеш своята история.
Що се отнася до мен, аз виждам, че всички ние живеем на тази планета с множество неверни мисли по отношение на самите себе си. Те се дискутират в големи подробности в „Общуване с Бога“.

Това е информация, която може да промени света, но ето къде е по-важният въпрос: никаква част от материала, който се съдържа в книгите „Разговори с Бога“, нямаше да достигне до никого, ако авторът им бе отказал да го сподели, да говори открито, да каже удивителни неща и да направи невероятни твърдения, за това че е имал някакъв конкретен разговор…

Аз наистина не искам тук да самохвалствам. Искам да окуража всички вас, които сте били докоснати от божественото по неоспорим начин. Защото ако наистина светът, такъв какъвто го виждате, не представлява точно отражение на вашите най-възвишени мисли по отношение на всички нас, тогава вие имате възможността, както имах и аз, да се изявите, да кажете истината на хората, да споделите своята история, да издигнете всички нас към едно ново Съзнание.

Ние имаме шанса сега да преминем на ново ниво. Или можем да продължим да функционираме на тази планета като примитивна култура, представяйки си, че сме откъснати от Бога и откъснати един от друг.

Ние не само виждаме себе си в процес на „ставане“, но избираме какви желаем да станем. Разбира се, винаги сме правили това, просто не сме го знаели. Не сме осъзнавали ролята, която играем в еволюцията на нашия род. Потънали дълбоко в Илюзията на Невежеството, ние сме си въобразявали, че само „я наблюдаваме как става“. Сега много от нас виждат, че ние я караме да става!

 

Мигове на благодат – Нийл Доналд Уолш, nealedonaldwalsch.com

Издателство: Дар Логос

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.