Да не ти пука за мнението и одобрението на другите! Те не живеят твоя живот

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Препоръчано, Откъси, Не се страхувай | 0 Коментара
снимка: nineoneseven.com.au

снимка: nineoneseven.com.au

Не е важно да се харесваме на другите, а на себе си! Не е нужно да имаме одобрението на другите, а своето собствено! Няма значение какво мислят другите за нас, а какво ние мислим за себе си!

Вчера един приятел ми каза, че ужасно много се притеснява какво мисля за него и за това дали ще го одобря. Дори се е притеснил толкова, че ме е сънувал как назидателно му се подигравам. А пък аз, повярвайте ми, въпреки че съм доста взискателна и към себе си, и към другите и харесвам нещата да са перфектни, съвсем не съм толкова лоша, че открито да се подигравам на някой, който виждам, че все пак полага усилия.

Замислих се колко често живеем живота си заради другите? Заради това какво ще кажат те и какво е тяхното мнение за нас? Дали ще получим одобрението им за новата ни работа? Какво ще кажат за новата ни прическа? Как ще реагират, ако случайно не се справим много добре? Дали ще ни се присмиват и хулят зад гърба ни? Или съвсем директно в очите ни? …

Всичките тези въпроси всъщност ни блокират и спират нашия стремеж да дадем най-доброто, на което сме способни. Вместо да сме мотивирани, ние се чувстваме скапани, още преди да сме направили първата крачка.

Затова, запомнете:

Не е важно да се харесваме на другите, а на себе си!

Не е нужно да имаме одобрението на другите, а своето собствено!

Няма значение какво мислят другите за нас, а какво ние мислим за себе си!

И не забравяйте – Вие сте най-добрата версия на себе си и правите най-доброто, на което сте способни точно в този момент! Утре може да е различно, но днес, сега вие сте най-добрата си версия! Повярвайте в това и ще се чувствате толкова мотивирани да продължите, че дори няма да чуете мнението на околните. А дори може да се изненадате, ако случайно спрете и се заслушате, да ги чуете да шепнат: “Хей! Ама тя се справя много добре! Възхищавам й се! Браво!”

А! И още нещо … Няма значение аз какво мисля за вас, нито той, нито тя, нито те… Знайте, че, колкото повече постигате, толкова повече хейтъри ще се появяват и толкова повече няма да се вписвате в шаблоните и това ще дразни посредствените хора. Радвайте се, когато получите критика. Това означава, че вече сте постигнали достатъчно, за да излезете извън рамките на шаблона и сте станали “видими и значими”.

 

Да заОбичаш Себе си за 11 дни – Лидия Петкова, lydiapetkova.com

Свали безплатно новата книга на Лидия Петкова тук: lydiapetkova.com/e-kniga/

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си