Да не ти пука за мнението и одобрението на другите! Те не живеят твоя живот

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Препоръчано, Не се страхувай | 0 Коментара
снимка: nineoneseven.com.au

снимка: nineoneseven.com.au

Не е важно да се харесваме на другите, а на себе си! Не е нужно да имаме одобрението на другите, а своето собствено! Няма значение какво мислят другите за нас, а какво ние мислим за себе си!

Вчера един приятел ми каза, че ужасно много се притеснява какво мисля за него и за това дали ще го одобря. Дори се е притеснил толкова, че ме е сънувал как назидателно му се подигравам. А пък аз, повярвайте ми, въпреки че съм доста взискателна и към себе си, и към другите и харесвам нещата да са перфектни, съвсем не съм толкова лоша, че открито да се подигравам на някой, който виждам, че все пак полага усилия.

Замислих се колко често живеем живота си заради другите? Заради това какво ще кажат те и какво е тяхното мнение за нас? Дали ще получим одобрението им за новата ни работа? Какво ще кажат за новата ни прическа? Как ще реагират, ако случайно не се справим много добре? Дали ще ни се присмиват и хулят зад гърба ни? Или съвсем директно в очите ни? …

Всичките тези въпроси всъщност ни блокират и спират нашия стремеж да дадем най-доброто, на което сме способни. Вместо да сме мотивирани, ние се чувстваме скапани, още преди да сме направили първата крачка.

Затова, запомнете:

Не е важно да се харесваме на другите, а на себе си!

Не е нужно да имаме одобрението на другите, а своето собствено!

Няма значение какво мислят другите за нас, а какво ние мислим за себе си!

И не забравяйте – Вие сте най-добрата версия на себе си и правите най-доброто, на което сте способни точно в този момент! Утре може да е различно, но днес, сега вие сте най-добрата си версия! Повярвайте в това и ще се чувствате толкова мотивирани да продължите, че дори няма да чуете мнението на околните. А дори може да се изненадате, ако случайно спрете и се заслушате, да ги чуете да шепнат: “Хей! Ама тя се справя много добре! Възхищавам й се! Браво!”

А! И още нещо … Няма значение аз какво мисля за вас, нито той, нито тя, нито те… Знайте, че, колкото повече постигате, толкова повече хейтъри ще се появяват и толкова повече няма да се вписвате в шаблоните и това ще дразни посредствените хора. Радвайте се, когато получите критика. Това означава, че вече сте постигнали достатъчно, за да излезете извън рамките на шаблона и сте станали “видими и значими”.

 

Да заОбичаш Себе си за 11 дни – Лидия Петкова, lydiapetkova.com

Свали безплатно новата книга на Лидия Петкова тук: lydiapetkova.com/e-kniga/

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си