Как да пораждаме и задържаме в себе си положителни емоции и чувства

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: HeartWork

снимка: HeartWork.com

За да  усетите радостта и щастието с ума и тялото си, не е нужно много… Но когато започнете да го правите, ще се промените много…

Вземете някое приятно чувство като признателност, благодарност, възхищение и пр. и го задръжте като водеща вибрация, например така:

  1. Започвате с усмивка на лицето, колкото е възможно по-топла и нежна.
  2. Веднага и все още с физическа усмивка, се насочвате навътре и „напомпвате“ нежното чувство, произлизащо от тази усмивка, докато се превърне в разтопено масло, което е топлото усещане за нежна вътрешна усмивка, и някъде почувствате макар и слабо тихо бръмчене.
  3. След като веднъж сте постигнали нежна вътрешна усмивка, заменете това топло усещане с някой специален ваш избор като любов, ентусиазъм или просто радост. Изберете някое чувство, което ви е най-лесно да проявите с воля, и го задръжте, колкото можете по-дълго.
  4. Ако искате, сега моментът е подходящ да вложите конкретно Желание/Намерение, но не го правете, докато не сте свикнали да преживявате общата емоция (точка 3) известен период от време.
  5. Това е всичко; вече сте стартирали. Започнали сте с летящия старт на нежна вътрешна усмивка, за да запалите мотора. После сте подали нужната газ, за да го поддържате, добавяйки или заменяйки летящия старт с избрана приповдигната емоция.

Да кажем, че сте избрали Нежността за свое заменящо чувство. Добре, след като веднъж сте задействали нежната вътрешна усмивка, просто направете необходимото, за да задвижите и чувството на  всеобща нежност. Може би това е чувството от потъркване на разцъфнала роза по бузата или нежното докосване на любимия, или грижа за ранено животно. Засилете това чувство, докато усетите физическата промяна на енергията в тялото си, колкото и да е трудно доловима. Онова, което изпитвате, е просто енергията в движение, станала по-осезаема заради превключването на честотите.

Отначало може да усетите енергията в слънчевия си сплит, подобно на чувството, което изпитвате, когато летите със скоростно влакче. Чувството може да премине от слънчевия сплит по шията до главата ви и да усетите гъделичкане по целия череп. След известно време може да усетите как едновременно се разпростира нагоре към главата и надолу към слабините. Може дори да изпитате лека сексуална възбуда. Не се притеснявайте, това продължава само миг, но е доказателство, че енергията ви най-после е освободена и е започнала да тече и да се движи безпрепятствено.

Колкото повече се упражнявате, толкова по-скоро ще можете да се настройвате по желание и да карате енергиите да нарастват, намаляват или просто да останат стабилни продължително време. Правила съм го в колата, под душа, дори в супермаркета толкова продължително, че съм се чувствала не съвсем на този свят. Можете да се научите да управлявате собствената си енергия и тогава започва истинското забавление.

 

Извинете! Животът ви чака – Лин Грабхорн

Издателство:Кибеа,  kibea.net

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.