Как да пораждаме и задържаме в себе си положителни емоции и чувства

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: HeartWork

снимка: HeartWork.com

За да  усетите радостта и щастието с ума и тялото си, не е нужно много… Но когато започнете да го правите, ще се промените много…

Вземете някое приятно чувство като признателност, благодарност, възхищение и пр. и го задръжте като водеща вибрация, например така:

  1. Започвате с усмивка на лицето, колкото е възможно по-топла и нежна.
  2. Веднага и все още с физическа усмивка, се насочвате навътре и „напомпвате“ нежното чувство, произлизащо от тази усмивка, докато се превърне в разтопено масло, което е топлото усещане за нежна вътрешна усмивка, и някъде почувствате макар и слабо тихо бръмчене.
  3. След като веднъж сте постигнали нежна вътрешна усмивка, заменете това топло усещане с някой специален ваш избор като любов, ентусиазъм или просто радост. Изберете някое чувство, което ви е най-лесно да проявите с воля, и го задръжте, колкото можете по-дълго.
  4. Ако искате, сега моментът е подходящ да вложите конкретно Желание/Намерение, но не го правете, докато не сте свикнали да преживявате общата емоция (точка 3) известен период от време.
  5. Това е всичко; вече сте стартирали. Започнали сте с летящия старт на нежна вътрешна усмивка, за да запалите мотора. После сте подали нужната газ, за да го поддържате, добавяйки или заменяйки летящия старт с избрана приповдигната емоция.

Да кажем, че сте избрали Нежността за свое заменящо чувство. Добре, след като веднъж сте задействали нежната вътрешна усмивка, просто направете необходимото, за да задвижите и чувството на  всеобща нежност. Може би това е чувството от потъркване на разцъфнала роза по бузата или нежното докосване на любимия, или грижа за ранено животно. Засилете това чувство, докато усетите физическата промяна на енергията в тялото си, колкото и да е трудно доловима. Онова, което изпитвате, е просто енергията в движение, станала по-осезаема заради превключването на честотите.

Отначало може да усетите енергията в слънчевия си сплит, подобно на чувството, което изпитвате, когато летите със скоростно влакче. Чувството може да премине от слънчевия сплит по шията до главата ви и да усетите гъделичкане по целия череп. След известно време може да усетите как едновременно се разпростира нагоре към главата и надолу към слабините. Може дори да изпитате лека сексуална възбуда. Не се притеснявайте, това продължава само миг, но е доказателство, че енергията ви най-после е освободена и е започнала да тече и да се движи безпрепятствено.

Колкото повече се упражнявате, толкова по-скоро ще можете да се настройвате по желание и да карате енергиите да нарастват, намаляват или просто да останат стабилни продължително време. Правила съм го в колата, под душа, дори в супермаркета толкова продължително, че съм се чувствала не съвсем на този свят. Можете да се научите да управлявате собствената си енергия и тогава започва истинското забавление.

 

Извинете! Животът ви чака – Лин Грабхорн

Издателство:Кибеа,  kibea.net

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си