Най-важните неща в живота ни са избори на душата ни, преди да се родим

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: samiraemelie.deviantart.com

снимка: samiraemelie.deviantart.com

Всичко, което ти се случва, и позитивното, и негативното, служи за развитието на душата. Затова, когато те налегне отчаяние, спомни си – твоята душа е избрала точно този път за теб, за да научиш точно тези уроци. Довери й се….

Животът на личността, която сте, е едно от безчетните преживявания на душата ви. Душата съществува отвъд времето. Огромна е перспективата на душата, тя вижда отвъд ограниченията на личността. Душите, които са избрали да изживеят материалната страна на живота, какъвто го познаваме като своя еволюционна пътека, са въплъщавали енергиите си многократно в много психологически и материални форми. За всяко прераждане душата създава различна самоличност и тяло. Личността и тялото, които според петсетивния човек изграждат цялото му същество, за душата представляват уникални, идеално отговарящи за целта на съответното прераждане инструменти.

Всяка личност допринася по свой начин, със специ­фичните си заложби и уроци за научаване, съзнателно или не, за развитието на своята душа. Животът на майка, на воин, на дъщеря, на духовник; чувствата като любов, уязвимост, страх, усещане за загуба и нежност; вървите срещу гнева, пренебрежението, празнотата и рев­ността – всички те служат на еволюцията на душата. Всяка физическа, емоционална и психологическа характеристика, изграждаща личността и нейното тяло – сил­ни или слаби ръце, муден или проницателен интелект, ведър или мрачен нрав, жълта или черна кожа, дори цветът на косата и на очите – всичко е съвършено съгла­сувано с целите, които душата трябва да постигне.

Когато едно от превъплъщенията на душата се освободи от негативността, полза имат всички други превъплъще­ния. Понеже самата душа не е ограничена от времето, миналото на личността, както и бъдещето й, се подобряват, когато тя се освободи от вълните на страха и съмнението. Избавлението от негативността при една личност се отразява положително на много други динамични страни на съзнанието… Личността и нейното тяло са изкуствените аспекти на душата. Когато те изпълнят своята функция, в края на прераждането душата ги изоставя. Те умират, но не и душата. След прераждането тя се завръща към своето безсмъртно и безвремево състояние. Отново се завръща към естественото си състояние на състрада­ние, яснота и безгранична любов.

Това е контекстът, в който се явява нашата еволюция – безспирното раждане и прераждане на енергия­та на душата върху материалната арена в земното учи­лище.

 

Мястото на Душата – Гари Зукав, seatofthesoul.com

Издателство: Сарасвати

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.