Да се научиш отново да обичаш себе си значи да се научиш отново да живеш

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Обичай | 0 Коментара
снимка:  womanlikethewind.com

снимка:  womanlikethewind.com

Когато поставям условия пред любовта си към мен и към другите, тогава аз не обичам свободно. „Ще те обичам, ако“ не е обич; това е контрол.

 Любовта, която давам, е любовта, която получавам

Като обичам и приемам себе си точно такава, каквато съм тук и сега, заедно с всичките ми така наречени недостатъци и смущаващи страни, става ми по-лесно да приемам и вас по същия начин. Когато поставям условия пред любовта си към мен и към другите, тогава аз не обичам свободно. „Ще те обичам, ако“ не е обич; това е контрол. За това се научавам да се освобождавам от нуждата да контролирам другите и им давам свободата да бъдат такива, каквито са. Виждам как всеки от нас се бори по своя път, учейки се да създава мир вътре в себе си, стараейки се да постигне възможно най-доброто с разбиранията, знанията и съзнанието, които има в дадения момент. Докато все повече от нас отварят съзнанието си за работа на нивото на безусловната любов, ние постепенно се включваме към новото ниво на духовна сила, която е тук заради нас. Виждам как едно голямо одеяло на благоволение обгръща планетата и ни помага да преминем в съзнанието си от страх към любов.

Моето тяло има свой разум

С всеки изминал ден ми е все по лесно да си давам добра доза Безусловна Любов. Вярвам,че това, което „прихващам”, зависи от това къде се намирам в съзнанието си. Дали вярвам в следното: „Животът е труден и на мен винаги се пада най-лошото” и „За нищо не ставам и без това, така, че какво значение има?” Ако вярвам в подобни неща, Имунната ми система (която регистрира мислите и чувствата ми) ще бъде слаба и открита за всевъзможни вируси покрай мен. Ако обаче вярвам, че „Животът е радост, аз съм достойна за Обич и нуждите ми винаги биват „задоволявани”, тогава имунната ми система ще се чувства подсилена, а тялото ми по лесно ще се преборва с болестите.

Аз съм енергия

Освобождавам енергията си като върша неща, които ми доставят удоволствие. Съзнателно изразявам признателност към енергията на Любовта в Живота ми и по такъв начин разпръсвам старите омрази, които ме изтощават. Когато се усетя уморена, почивам си. Дори си разрешавам от време на време да не правя нищо. Енергията ми днес е сияйна, изпълнена с мир и покой. Смехът, песните и танците са мои нормални, спонтанни изяви. Знам, че съм частица от Божественния замисъл. Аз сътворявам вътре в себе си пространство, където моите изпълнени с Обич, оптимистични и радостни нагласи постоянно покълват, вкореняват се и растат. Подхранвам ги с положителното си отношение.

 

Медитации за изцеление на Живота – Луиз Хей, louisehay.com

Издателство: Кибеа, kibea.net

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си