Да се научиш отново да обичаш себе си значи да се научиш отново да живеш

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Обичай | 0 Коментара
снимка:  womanlikethewind.com

снимка:  womanlikethewind.com

Когато поставям условия пред любовта си към мен и към другите, тогава аз не обичам свободно. „Ще те обичам, ако“ не е обич; това е контрол.

 Любовта, която давам, е любовта, която получавам

Като обичам и приемам себе си точно такава, каквато съм тук и сега, заедно с всичките ми така наречени недостатъци и смущаващи страни, става ми по-лесно да приемам и вас по същия начин. Когато поставям условия пред любовта си към мен и към другите, тогава аз не обичам свободно. „Ще те обичам, ако“ не е обич; това е контрол. За това се научавам да се освобождавам от нуждата да контролирам другите и им давам свободата да бъдат такива, каквито са. Виждам как всеки от нас се бори по своя път, учейки се да създава мир вътре в себе си, стараейки се да постигне възможно най-доброто с разбиранията, знанията и съзнанието, които има в дадения момент. Докато все повече от нас отварят съзнанието си за работа на нивото на безусловната любов, ние постепенно се включваме към новото ниво на духовна сила, която е тук заради нас. Виждам как едно голямо одеяло на благоволение обгръща планетата и ни помага да преминем в съзнанието си от страх към любов.

Моето тяло има свой разум

С всеки изминал ден ми е все по лесно да си давам добра доза Безусловна Любов. Вярвам,че това, което „прихващам”, зависи от това къде се намирам в съзнанието си. Дали вярвам в следното: „Животът е труден и на мен винаги се пада най-лошото” и „За нищо не ставам и без това, така, че какво значение има?” Ако вярвам в подобни неща, Имунната ми система (която регистрира мислите и чувствата ми) ще бъде слаба и открита за всевъзможни вируси покрай мен. Ако обаче вярвам, че „Животът е радост, аз съм достойна за Обич и нуждите ми винаги биват „задоволявани”, тогава имунната ми система ще се чувства подсилена, а тялото ми по лесно ще се преборва с болестите.

Аз съм енергия

Освобождавам енергията си като върша неща, които ми доставят удоволствие. Съзнателно изразявам признателност към енергията на Любовта в Живота ми и по такъв начин разпръсвам старите омрази, които ме изтощават. Когато се усетя уморена, почивам си. Дори си разрешавам от време на време да не правя нищо. Енергията ми днес е сияйна, изпълнена с мир и покой. Смехът, песните и танците са мои нормални, спонтанни изяви. Знам, че съм частица от Божественния замисъл. Аз сътворявам вътре в себе си пространство, където моите изпълнени с Обич, оптимистични и радостни нагласи постоянно покълват, вкореняват се и растат. Подхранвам ги с положителното си отношение.

 

Медитации за изцеление на Живота – Луиз Хей, louisehay.com

Издателство: Кибеа, kibea.net

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си