Робин Шарма: Животът невинаги ти дава, каквото искаш, но винаги ти дава, каквото ти е нужно

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Препоръчано, Любими цитати от любими книги | 0 Коментара
снимка: 1wallpaperhd.com

снимка: 1wallpaperhd.com

Една книга, която носи мъдрост и важни житейски уроци. Една книга, която променя живота. Една книга, която трябва да препрочитаме често… „Монахът, който продаде своето ферари“ на Робин Шарма.

Само ако овладееш изкуството да обичаш себе си, можеш действително да обичаш другите. Само ако отвориш собственото си сърце, можеш да докоснеш сърцата на другите.

В книгите ще намериш отговор на всеки проблем, пред който си се изправил… Всички грешки, които си направил в живота си, вече са били направени от хората, минали по този път преди теб.

Природните закони гарантират, че ако една врата се затвори, винаги се отваря друга.

В превъзходството ти над другите няма нищо благородно. Истинското благородство се състои в това да превъзхождаш предишния си аз.

Страхът не е нищо друго, освен умствено чудовище, създадено от самия теб, негативен поток на съзнанието.

Щастието идва чрез добрата преценка, добрата преценка идва чрез опита, а опитът идва чрез лошата преценка.

Всяка стрела, която се забива в центъра на мишената, е резултат от сто несполучливи изстрела… Никога не се страхувай от неуспех. Неуспехът е твой приятел.

Никога недей да живееш, затънал в незначителните неща. Никога не жертвай най-важните неща в живота си в името на най-маловажните.

Единствената пречка между повечето хора и мечтите им е страхът от провал.

Умът е прекрасен слуга, но ужасен господар… Помни, че умът действително е като всеки друг мускул в тялото… Ако искаш да усилиш мускулите на ръката си, за да постигнеш повече, трябва да ги тренираш. Ако искаш да стегнеш мускулите на краката си, първо трябва да ги упражняваш. По същия начин можеш да постигнеш прекрасни неща с ума си, стига да му дадеш възможност.

Ако имаш куража да казваш „не” на дребните неща в живота, ще придобиеш силата да казваш „да” на големите неща.

Как можеш действително да познаеш радостта да бъдеш на върха на планината, ако преди това не си бил в най-ниската долина?

Ние не можем да управляваме времето, пътното движение или настроението на хората около нас. Но със сигурност можем да управляваме отношението си към тези събития.

Животът невинаги ти дава, каквото искаш, но винаги ти дава, каквото ти е нужно.

Помни, че щастието е пътуване, а не дестинация. Живей за днешния ден – никога няма да има друг такъв.

Подбор: Мария Лабова-Бърграф

 

Монахът, който продаде своето ферари – Робин Шарма, robinsharma.com

Издателство: Екслибрис, exlibris.bg

Откъси от тази великолепна книга, специално подбрани за вас, прочетете тук: goo.gl/TPKcbU

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си