Щом преодолеем страховете си, ще бъдем по-щастливи

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Не се страхувай, Откъси
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Страхът ни държи на крачка от осъществяването на най-желаното: щастлив живот, взаимна обич и мечтаната работа. От нас се иска просто да му се противопоставим.

Бъдете действени. Бъдете сърцати и храбри! Не позволявайте на страха да ви смачка.

Страхът пречи на креативността, с която Бог ни е дарил. Страхът вероятно е потискал желанието ви да се грижите за семействата си. Ако е така, трябва да го преодолеете. Съберете силите си и изобличете този самозванец страха – той никога не е имал власт над вас. Не се страхувайте от мненията, клюките, брътвежите на всезнайковците. Не се страхувайте от провалите – те са мит. Провалите съществуват единствено за онези, които се предават. Вие няма да се предадете.

Страхът е враг на действието. В кои области той възпира прогреса ви? Страхът пречил ли ви е да получите повишение в работата си, да се впуснете в нова кариера, да реализирате големи печалби, да преустроите бизнеса си, да направите иновации? Страхът от провал и унижение възпрепятства креативните ни импулси и намалява способността ни да променяме заобикалящия ни свят.

Стъпка 1: За да преодолеем страха, първо трябва да го идентифицираме. Открийте пет области във вашия личен живот и бизнес, където страхът е спирал прогреса ви.

Когато тигърът се нахвърли върху вас, има две възможности – да се парализирате от страх или да котраатакувате. Ако не предприемете нищо, сте обречени. Ако отвърнете на атаката, възникват множество възможности, включително тигърът да се уплаши (или просто да си помисли, че ви хлопа дъската) и да избяга. Който иска да се развива, трябва да се научи да преодолява страховете си.

Стъпка 2: Ами ако страхът, престане да бъде фактор? Намерете подходи за справяне със страховете, които сте открили в стъпка 1. Какви действия трябва да предприемете, за да се преборите с тях? Съставете си списък.

Действието е избор. Вие готови ли сте за този избор? Решили ли сте какво ще правите, когато вашият момент дойде?

 

Седемте решения – Анди Андрюс,  andyandrews.com

Издателство: SkyPrint, skyprintbooks.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги