Всичко, което искаме, е възможно!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Ние сме това, което мислим. Зареждайки съзнанието си с положителни мисли за осъществяване на най-желаното,  един ден ще успеем да го реализираме.

Сигурно много пъти сте се питали защо някои хора са щастливи, а други не са? Защо някои преуспяват в живота, а други живеят и умират отритнати от обществото?

Огледайте се наоколо и ще видите хора, които са започнали като обикновени чиновници, а днес са на върха, и други, които не са мръднали от мястото си. Ще видите хора, които са се оженили и са щастливи, и хора, чийто брак се е разпаднал и нищо не е оцеляло. Продължавайте да наблюдавате и ще видите хора, които са се излекували от болести, смятани за неизлечими, и хора, които не са могли нищо да направят срещу болестта.

Сигурно се питате защо съществуват щастливи и безгрижни люде, когато милиони други са депресирани и изтерзани от неврози и страхове?

Мнозина вече са разделили света на две части: хора с късмет и хора без късмет.

Нима живеем според прилива и отлива на непредвидимото? Нима ще трябва да кажем като Шекспир, че „има повече мистерии в този свят, отколкото нашата празна философия би могла да си представи?“.

Не е важно сегашното ви състояние. Не е важно дали сте беден, болен или животът ви е провален. Вие можете веднага да разтворите ръце, за да приемете всички дарове на живота.

Би било несправедливо да се предположи, че само една малка прослойка привилегировани би могла да се възползва от тайните на късмета и от хубавите неща в живота, докато останалите трябва да се задоволяват с трохите.

Също така би било смешно да приемем, че богатствата на Вселената са ограничени, така че някои да имат много, а други – малко.

Вие винаги сте мечтали да имате пълен с щастие, любов, здраве и благополучие живот. Ако не сте успели да го постигнете, значи нещо у вас не е както трябва.

Какво е то?

Зная, че вече сте стоварили вината върху липсата на късмет и на възможност, че вече сте обвинили родителите, правителството, живота, света, дявола, магиите и какво ли още не.

Отсега нататък обаче започнете да разсъждавате, за да откриете дали вината е извън вас или е у вас.

Ако другите могат, защо вие да не можете!

Спомнете си, че всичко, което искате, е възможно. 

Всичко, което човек може да пожелае, може и да го постигне. Включително и вие. Щом другите могат, значи и вие можете, защото законите на Вселената, в която живеете, са точни, правилни, неизбежни, еднакво действащи и безпогрешни.

Онези хора, които са постигнали огромен успех в живота, които са направили чудеса, истински чудеса, ако бяха използвали ума си по същия погрешен начин като вас, сега нямаше да бъдат нищо повече от вас.

Един ден един господин дойде при мен да се оплаква, че животът му върви много зле. Всичко се сривало надолу.

Аз го попитах какво прави, за да подобри живота си, и каква е лелеяната му цел, какво иска да постигне.

Той не можа да ми отговори. Не знаеше какво иска. А се оплакваше.

Ако се качите в такси и не можете да кажете на шофьора къде искате да ви закара, той не би могъл да ви откара никъде – не е ли същото?

Другите са успели, защото са знаели какво искат.

Разберете какво искате и ще се научите да използвате безпогрешните и лесни начини, за да го постигнете. 

Не е важно дали сте обвързани или не, дали сте бедни или не, дали сте интелигентни или не, дали имате пари или не, дали сте здрав или не.

Какъвто и да сте, където и да се намирате, у вас има една атомна бомба с неустоима сила. Когато откриете фитила: БУУУУУУММММММММММ! Ще успеете да взривите вашата бомба и животът ви ще се промени по невероятен начин.

 

Безграничната сила на ума – Лауро Тревизан, laurotrevisan.com.br/2016

Издателство: Кибеа, kibea.net

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.