Бог има план за всеки човек. И за теб има план. Послушай сърцето си и ще разбереш какъв е!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Вярвай | 0 Коментара
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Само след като намерим истинското си място в живота, можем да  изпълним всичко, за което мечтаем.

Вашият истински проблем, всъщност единственият проблем, който сте имали някога, е да намерите истинското си място в живота. Намерете това, а всичко останало ще последва почти автоматично.
Вие ще бъдете напълно щастливи; а след щастието ще дойде и здравето. Вие ще бъдете много проспериращи. На вас ще ви се даде всичко, за да посрещнете всичките си нужди, а това означава, че вие имате съвършена свобода; защото бедността и свободата не могат да вървят заедно.

Докато не сте намерили истинското си място в живота обаче, никога няма да бъдете истински щастливи, без значение колко пари или признание можете да придобиете. А докато не сте щастливи, вие няма как да бъдете здрави и свободни.

Който и да сте, Бог не може да ви е направил без определена цел – от универсална гледна точка. Вселената е вселена; това означава, че тя е единна хармония, Божествена схема. Следователно, там не може да има такова нещо като неудачник, или нежелано и ненужно парче като цяло. Това не може да се случи – Бог да е създал духовна единица, като например вас, без да има специална цел предвид, а това означава, че за вас има определено и специално място в неговия план.

Но как може да намерите истинското си място в живота? Има ли някакви средства, чрез които може да се открие какво наистина е онова, което Бог желае вие да направите?

Отговорът е Божествено прост – дори в досегашния ви живот от време на време сам Бог е прошепвал в сърцето ви какво е това прекрасно нещо, което той иска да бъдете, да направите, да имате. И това прекрасно нещо не е нищо друго, освен онова, което наричаме Желание на Сърцето.

Нищо по-малко от това. Най-голямата тайна, свещеното желание, което лежи дълбоко в дъното на сърцето ви, онова прекрасно нещо, което едва посмявате да погледнете или помислите – нещото, за което по-скоро бихте умрели, отколкото някой друг да узнае, защото изглежда толкова далечно и отвъд всичко, което сте, или имате в момента, че ви е страх, че ще бъдете жестоко осмени, ако самата мисъл за това стане известна другиму….

И раждането на това чудно явление във вашата душа е гласът на Самия Бог, който ви казва да се изправите и да се изкачите високо, защото има нужда от вас.

Хората се стараят отчаяно да получат здраве, да получат благополучие, да получат щастие, да получат успех в живота си, да се сдобият с артистични или литературни дарби, да получат велики нови идеи – всичко това да дойде отвън. И, разбира се, те се провалят постоянно, защото ние не можем да „получим“ нищо отвън навътре.

От каквото и да се нуждаете, за да се притечете в отговор на този призив, ще бъде осигурено от Бога. Пари, възможности, познания, опит, свобода, свободно време, сила и смелост – той ще уреди всичко, ако става дума за Него, а не за вас самите.

Онова, което желае сърцето, е гласът на Бога и този глас трябва да бъде последван. Рано или късно.

 

Силата на мисълта – Емет Фокс, emmetfox.net

Издателство: Жануа’98, janua-98.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си