Как можем да постигнем точния баланс за себе си?

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Не губете връзката с реалността, тъй като само тя е тази, която ви доближава до мечтаните цели. С нейна помощ ще постигнете своя баланс.

Процесът припомняне не е опит да заобиколите нормалния физически свят. Докато обитаваме това човешко тяло, ние трябва да се радваме и да почитаме тази реалност.

Макар да смятам, че Процесът припомняне е ефективен и може да ускори приближаването към целите ви, той не замества усилената работа, здравословните навици и практиката. Не можете да поемете по обходен духовен път към проблемите си.

Духовното заобикаляне настъпва когато хората се опитват непрекъснато да живеят в духовен свят, разчитайки само на мисленето, молитвите или припомнянето, за да решат всичките си проблеми без усилие. Както когато един човек отива на църква и се моли на Бог да си намери работа, а после само си седи у дома и чака Бог да отвърне на молитвите му. Не става по този начин… няма лесен духовен успех, който се постига без никакви усилия от ваша страна. Трябва да попаднете на подходящото място, за да получите това, което ще ви дадат Бог и Вселената.

С други думи, само като си спомните, че сте продали един сценарий за 1 милион долара, няма да го постигнете. Това ви помага да си го представите, да поемете уверено към мечтата си и да предприемете необходимите стъпки, за да стигнете дотам. Все пак обаче трябва да напишете дяволски добър сценарий и да го предадете на подходящите хора в подходящото време.

Ще познаете, че сте застрашени от духовно заобикаляне, когато основните ви дела не са наред: ако сметките ви не са платени, не се грижете за здравето си, къщата ви е в безпорядък, моравата ви не е полята и др. Друг знак е, когато не поддържате връзките си с други хора или игнорирате петима от вашите най-близки приятели , игнорирате .проблемите на най-близките ви хора.

Трябва да бъдете на пълно разположение за любимите си хора; ако те имат чувството, че не сте емоционално стабилни или вече не ви е грижа за тях, значи имате проблем. Може да бъде лесно да се изгубите в духовния свят, когато се опитвате да се усъвършенствате, но единият ви крак трябва да е здраво стъпил в Нютоновото „настояще“. Животът преминава по-добре, когато е в баланс.

Ще познаете, че сте в баланс, ако имате цялостното усещане, че сте свързани с важните неща и дните ви преминават, живеейки най-добрия си живот. Не сте на прав път, ако хора, които едва познавате, ви смятат за духовен гуру, но същевременно пренебрегвате децата си у дома.

Определено ви насърчавам да работите върху Процеса припомняне, но да не губите връзката с осезаемите реалности, които ще ви доближат до целите ви. Процесът е „част от една пълноценна закуска“, но не е цялата закуска. В най-добрия случай изглежда, че ни е писано само да се наслаждаваме на единното време през част от времето, което прекарваме тук, с няколко изключения. Има хора, които изпадат в просветлени състояния в този живот и са невъзмутими. За останалите смъртния живот е даденост и ние пътуваме с различна скорост и различна степен на достъп към непознатото. А пътят ни е осеян с избори. Как да ги направим?

 

Процесът Припомняне – Даниел Барет, Джо Витале, mrfire.com

Издателство: Интенс, intense-books.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.