БОГ е любов и който пребъдва в любовта, пребъдва в Бога и Бог в него

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Обичай, Откъси
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Апостол Павел: „Любовта дълго търпи и е милостива; любовта не завижда; любовта не се превъзнася, не се гордее,  не безобразничи, не търси своето, не се раздразнява, не държи сметка за зло, не се радва на неправдата, а се радва заедно с истината, всичко премълчава, на всичко хваща вяра, на всичко се надява, всичко търпи.“

Любовта е най-важното от всички неща. Това е Златната порта на Рая. Молете се да имате разбиране за любовта и размишлявайте върху него ежедневно. Тя прогонва страха. Тя е реализация на Закона. Тя изкупва множество грехове. Любовта е абсолютно непобедима.

Няма проблем, който да не може да бъде решен с достатъчно голяма любов; няма заболяване, което да не може да бъде излекувано с достатъчно голяма любов; няма пропаст, която да не може да се прескочи с достатъчно голяма любов; няма грях, който да не може да бъде изкупен с достатъчно голяма любов.

Няма никакво значение колко сериозни проблеми имате, колко безнадеждни са перспективите, колко объркана е кашата, колко голяма е грешката;  достатъчно количество любов ще се справи с всичко. Стига само вие да можете да обичате достатъчно – ще бъдете най-щастливото и могъщото същество на света.

Двата ключа към ада са осъждането на другите и негодуванието. Те могат да бъдат унищожени завинаги чрез любовта.

Исус каза: Нова заповед ви давам: Да имате любов помежду си; както ви възлюбих, и вие да имате любов помежду си. От това всички ще познаят, че сте мои ученици, ако имате любов помежду си. (Йоан 13:34, 35)

Бог е любов; и който пребъдва в любовта пребъдва в Бог, и Бог в него.

(I Йоан 4:18)

В това е съвършена любовта в нас, да имаме дръзновение в съдния ден; защото както е той така сме и ние в този свят. (I Йоан 4:17)

Истина, истина ви казвам че: Това което знаем казваме, и това което сме видели свидетелствуваме; и свидетелството ни не приимате. (Йоан 3:11)

Ние любим него, защото първом той е възлюбил нас. (Йоан 4:19)

 

Силата на мисълта – Емет Фокс, emmetfox.net

Издателство: Жануа’98, janua-98.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.