БОГ е любов и който пребъдва в любовта, пребъдва в Бога и Бог в него

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Обичай | 0 Коментара
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Апостол Павел: „Любовта дълго търпи и е милостива; любовта не завижда; любовта не се превъзнася, не се гордее,  не безобразничи, не търси своето, не се раздразнява, не държи сметка за зло, не се радва на неправдата, а се радва заедно с истината, всичко премълчава, на всичко хваща вяра, на всичко се надява, всичко търпи.“

Любовта е най-важното от всички неща. Това е Златната порта на Рая. Молете се да имате разбиране за любовта и размишлявайте върху него ежедневно. Тя прогонва страха. Тя е реализация на Закона. Тя изкупва множество грехове. Любовта е абсолютно непобедима.

Няма проблем, който да не може да бъде решен с достатъчно голяма любов; няма заболяване, което да не може да бъде излекувано с достатъчно голяма любов; няма пропаст, която да не може да се прескочи с достатъчно голяма любов; няма грях, който да не може да бъде изкупен с достатъчно голяма любов.

Няма никакво значение колко сериозни проблеми имате, колко безнадеждни са перспективите, колко объркана е кашата, колко голяма е грешката;  достатъчно количество любов ще се справи с всичко. Стига само вие да можете да обичате достатъчно – ще бъдете най-щастливото и могъщото същество на света.

Двата ключа към ада са осъждането на другите и негодуванието. Те могат да бъдат унищожени завинаги чрез любовта.

Исус каза: Нова заповед ви давам: Да имате любов помежду си; както ви възлюбих, и вие да имате любов помежду си. От това всички ще познаят, че сте мои ученици, ако имате любов помежду си. (Йоан 13:34, 35)

Бог е любов; и който пребъдва в любовта пребъдва в Бог, и Бог в него.

(I Йоан 4:18)

В това е съвършена любовта в нас, да имаме дръзновение в съдния ден; защото както е той така сме и ние в този свят. (I Йоан 4:17)

Истина, истина ви казвам че: Това което знаем казваме, и това което сме видели свидетелствуваме; и свидетелството ни не приимате. (Йоан 3:11)

Ние любим него, защото първом той е възлюбил нас. (Йоан 4:19)

 

Силата на мисълта – Емет Фокс, emmetfox.net

Издателство: Жануа’98, janua-98.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си