Само който умее да обича истински, живее истински

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Да обичаш някого истински означава да го познаваш. Да го познаваш, означава да го обичаш.

Истинското познаване и разбиране на нещата иде отвътре, а не отвън. Познаването е в зависимост от Любовта. Не можете да познаете човека, докато не го обичате – Любовта е закон за опознаване на душите. Вън от Любовта човек е нещастен – Любовта носи щастието. Където е Любовта, там е знанието, там е свободата, там е животът – без Любов нищо не се постига. 

Съвременните хора се питат как ще се оправи светът? Чрез огъня на Любовта. Най-силният огън, който съществува в цялата Вселена, е огънят на Любовта. Дето се насочи този огън, всичко стопява. Срещне ли неприятел на пътя си, тя стопява всичките му оръжия, коли, припаси, хора – при това положение той е принуден да отстъпи.

Това не значи, че огънят на Любовта ще изгори света: който мине през нейния огън, ще се стопи, ще се пречисти и възроди, ще влезе в новия живот.

Няма сила в света, нито същество, които могат да устоят на огъня на Любовта. Всеки, който се опитва да ѝпротивостои, минава през големи страдания. Няма място, дето огънят  ѝ да не прониква: той действа  и в  ада, и в Рая.

Апостол Павел казва: „Око не е видяло и ухо не е чуло това, което Бог е приготвил чрез Любовта за онези, които го любят“. Велико благо е за душата да мине през огъня на Любовта. Цялата Вселена ще се отвори за вас като жилище, ще почувствате връзката си с Бога като ваш Баща и ще се радвате на онази вечна свобода, която дава възможност на всичко живо да расте, цъфти и зрее.

Желая ви сега да бъдете свободни, да се приготвите за огъня на Любовта. Който издържи на този огън, той ще бъде спасен.

 

Топлината на Любовта – Петър Дънов

Издателство:  Бяло братство, bialobratstvo.info

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

Автор: Гергана Лабова

Сподели мнението си