Само който умее да обича истински, живее истински

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Да обичаш някого истински означава да го познаваш. Да го познаваш, означава да го обичаш.

Истинското познаване и разбиране на нещата иде отвътре, а не отвън. Познаването е в зависимост от Любовта. Не можете да познаете човека, докато не го обичате – Любовта е закон за опознаване на душите. Вън от Любовта човек е нещастен – Любовта носи щастието. Където е Любовта, там е знанието, там е свободата, там е животът – без Любов нищо не се постига. 

Съвременните хора се питат как ще се оправи светът? Чрез огъня на Любовта. Най-силният огън, който съществува в цялата Вселена, е огънят на Любовта. Дето се насочи този огън, всичко стопява. Срещне ли неприятел на пътя си, тя стопява всичките му оръжия, коли, припаси, хора – при това положение той е принуден да отстъпи.

Това не значи, че огънят на Любовта ще изгори света: който мине през нейния огън, ще се стопи, ще се пречисти и възроди, ще влезе в новия живот.

Няма сила в света, нито същество, които могат да устоят на огъня на Любовта. Всеки, който се опитва да ѝпротивостои, минава през големи страдания. Няма място, дето огънят  ѝ да не прониква: той действа  и в  ада, и в Рая.

Апостол Павел казва: „Око не е видяло и ухо не е чуло това, което Бог е приготвил чрез Любовта за онези, които го любят“. Велико благо е за душата да мине през огъня на Любовта. Цялата Вселена ще се отвори за вас като жилище, ще почувствате връзката си с Бога като ваш Баща и ще се радвате на онази вечна свобода, която дава възможност на всичко живо да расте, цъфти и зрее.

Желая ви сега да бъдете свободни, да се приготвите за огъня на Любовта. Който издържи на този огън, той ще бъде спасен.

 

Топлината на Любовта – Петър Дънов

Издателство:  Бяло братство, bialobratstvo.info

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги