Когато даваме име на нещо, то несъмнено влияе на неговата същност

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Имената крият огромна сила, която създава връзка с характера на нещата. Ако се научим да даваме само добри имена, то несъмнено ще бъдем много по-щастливи.

Животът е рефлекс от психичните ни състояния. Що се отнася до вас, характерът на нещата е само и единствено характерът, който вие им давате. Благословете нещо и то ще ви благослови. Прокълнете ги и то ще ви прокълне. Ако осъдите нещо в живота, то ще ви удари и рани в отговор. Ако вие благославяте всяка ситуация, няма да има сила, която да ви нарани, а дори и да имате неприятности за известно време – те постепенно ще изчезнат, ако искрено ги благословите.

Помните, казано е, че име е дал Адам на определено животно – това е останало името му; и, разбира се, вие знаете, че името на нещо означава характера му. Адам казал на едно животно, „Ти си тигър, свиреп,“ и така и станало. На друго е казал: „Ти си сърна, нежна и мила“, и така и станало. Сега всеки човек е Адам и докато не се научим да даваме добри имена, за да „кръстим“ всичко, ние ще имаме всевъзможни врагове, с които да се справяме.

Благословете тялото си. Ако има нещо нередно с определен ваш орган, благословете този орган. (Разбира се, вие трябва да благославяте органа, а не болестта.) Благословете вашия дом. Благословете вашия бизнес. Благословете вашите сътрудници. Направете враговете си приятели, като ги благословите. Благословете климата. Благословете града и страната си. Благословете нещо и то ще ви благослови.

Така ще бъде словото ми което излазя из устата ми: Не ще се върне при мене празно, но ще извърши волята ми, и ще благоуспее в каквото го провождам. (Исая, 55:11)

Но говорим в тайна премъдростта Божия, скритата, която Бог от преди векове е предопределил за наша слава; (I Коринтяни, 2:7)

И рече: Слушайте, всички Юдо, и жители Ерусалимски, и ти царю Иосафате: така говори Господ вам: Не бойте се вие, нито да се устрашите от лицето на това голямо множество; защото боят не е ваш но Божий.

Няма да се биете вие в този бой; престанете, стойте, и вижте спасението Господне с вас, Юдо и Ерусалиме не бойте се, нито да се устрашите утре излезте против тях и Господ е с вас. (II Хрониките 20:15, 17)

Нека остави нечестивий пътя си

И неправедний съветите си;

И нека се обърне към Господа, и той ще го помилва,

И към Бога нашего, защото той ще прощава щедро.

(Исая, 55:7)

 

Силата на мисълта – Емет Фокс, emmetfox.net

Издателство: Жануа’98, janua-98.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

 

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си