За да се сбъдне това, за което молим Вселената, нужно е да повярваме, че то вече се е случило

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Вярвай, Откъси
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Не е достатъчно само да искаме нещо да се случи. Трябва да вярваме, че то ще се сбъдне по начина, по който го искаме. И да си го представим като вече реализирано.

Когато молбите ви не се удовлетворяват, това е защото отправяте две противоположни заповеди на подсъзнанието си. 

И така, молбите ви винаги се задоволяват: или положително, или отрицателно. Защото при две противоположни и противоречиви заповеди, вие винаги вярвате много повече в едната, отколкото в другата. И в такива случаи, по принцип, влагате много повече емоции, много повече енергия в отрицателното мислене.

Много пъти също така вие проектирате в ума си в продължение на десетина или петнадесет минути онова, което желаете, но прекарвате останалите двадесет или три часа и четиридесет и пет минути в мислене за това как „не прогресирате, как това просто няма да се случи“.

Един ден ме потърси една жена, която беше много притеснена, понеже съпругът ѝ бил напуснал набързо града, в който живеели, и не ѝ казал къде ще отседне, тъй като не искал никой да знае къде се намира поради бизнес причини. Дните си минавали, а съпругът така и не се обадил. Тя не знаела къде се намира мъжът ѝ, нито дори какво се случва с живота му.

Аз ѝ казах:

– Поговорете наум с мъжа си и го помолете да ви се обади.

– Ала аз дори не знам къде се намира той – отговори ми тя.

– Това няма никакво значение – възразих. – Поговорете с него наум. Разстоянието, мястото и преградите не могат да спрат мисълта. Представете си вашия съпруг пред вас и му кажете да ви се обади. Той ще получи посланието чрез подсъзнанието си и ще удовлетвори вашето желание.

На жената тази идея ѝ се стори докрай фантастична, но се прибра у дома си, доверявайки ми се.

Една седмица по-късно тя се върна и ми каза, че нищо не се е получило.

– Вие със сигурност ли си мислите, това, което ви казах?

– Да – отговори тя. – Дори ходя в една църква да се моля и се моля много той да ми се обади.

– Да не би случайно вие да се съмнявате поне мъничко, че това би могло да се случи?

Тя си призна, че дълбоко в себе си не вярва в това, въпреки че силно желае то да се случи.

Настоях, че може да бъде напълно убедена, че той ще ѝ се обади.

Два дни по-късно тя влетя запъхтяна, за да ми каже, че мъжът и  се обаждал три пъти през този ден, за да разговаря с нея – два пъти не успял да се свърже, не я открил вкъщи.

Трябва непременно да вярвате. Отървете се от негативните прегради. Вашият разум е космически, той е универсален и поради тази причина вие може да встъпите в контакт с цялата Вселена.

Веднъж при мен дойде една жена, която страдаше от пристъпи. Дадох  ѝ една молитва, според която тя вече се смята за излекувана, а нейният мозък и ум функционират правилно, следвайки точния и справедлив божествен закон.

Мина известно време и тя се върна при мен доста разочарована. Всеки път, когато решавала, че се е простила завинаги с пристъпите, те се връщали отново.

Ето ви пример за една молитва наопаки. Когато преставала да получава пристъпи, в  ума и   изниквали съмнения и подозрения: Наистина ли всичко е приключило? Ще видиш, че днес отново ще имам пристъп.

Това чувство на страх, опасения, очакване, несигурност отново връщало разума ѝ към предишната схема на действие с пристъпите и всичко се случвало според плана.

Това ме кара да си припомня думите на Исус Христос: „Тоз, който хваща плуга и гледа назад, не е достоен за мен“. 

Когато мислите, не се обръщайте назад, не се връщайте към образа на болестта. Трябва да си представяте, че сте оздравели и сте в идеално състояние. Запечатайте в ума си единствено истинската картина. И тогава вашето подсъзнание ще реагира според сигнала.

Да имате вяра означава да вярвате, че запаметената в ума ви картина се превръща във физическа реалност.

И нека всичко стане според вашата вяра – е казал Христос.

 

Безграничната сила на ума – Лауро Тревизан, laurotrevisan.com.br/2016

Издателство: Кибеа, kibea.net

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.