За да се сбъдне това, за което молим Вселената, нужно е да повярваме, че то вече се е случило

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Вярвай | 0 Коментара
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Не е достатъчно само да искаме нещо да се случи. Трябва да вярваме, че то ще се сбъдне по начина, по който го искаме. И да си го представим като вече реализирано.

Когато молбите ви не се удовлетворяват, това е защото отправяте две противоположни заповеди на подсъзнанието си. 

И така, молбите ви винаги се задоволяват: или положително, или отрицателно. Защото при две противоположни и противоречиви заповеди, вие винаги вярвате много повече в едната, отколкото в другата. И в такива случаи, по принцип, влагате много повече емоции, много повече енергия в отрицателното мислене.

Много пъти също така вие проектирате в ума си в продължение на десетина или петнадесет минути онова, което желаете, но прекарвате останалите двадесет или три часа и четиридесет и пет минути в мислене за това как „не прогресирате, как това просто няма да се случи“.

Един ден ме потърси една жена, която беше много притеснена, понеже съпругът ѝ бил напуснал набързо града, в който живеели, и не ѝ казал къде ще отседне, тъй като не искал никой да знае къде се намира поради бизнес причини. Дните си минавали, а съпругът така и не се обадил. Тя не знаела къде се намира мъжът ѝ, нито дори какво се случва с живота му.

Аз ѝ казах:

– Поговорете наум с мъжа си и го помолете да ви се обади.

– Ала аз дори не знам къде се намира той – отговори ми тя.

– Това няма никакво значение – възразих. – Поговорете с него наум. Разстоянието, мястото и преградите не могат да спрат мисълта. Представете си вашия съпруг пред вас и му кажете да ви се обади. Той ще получи посланието чрез подсъзнанието си и ще удовлетвори вашето желание.

На жената тази идея ѝ се стори докрай фантастична, но се прибра у дома си, доверявайки ми се.

Една седмица по-късно тя се върна и ми каза, че нищо не се е получило.

– Вие със сигурност ли си мислите, това, което ви казах?

– Да – отговори тя. – Дори ходя в една църква да се моля и се моля много той да ми се обади.

– Да не би случайно вие да се съмнявате поне мъничко, че това би могло да се случи?

Тя си призна, че дълбоко в себе си не вярва в това, въпреки че силно желае то да се случи.

Настоях, че може да бъде напълно убедена, че той ще ѝ се обади.

Два дни по-късно тя влетя запъхтяна, за да ми каже, че мъжът и  се обаждал три пъти през този ден, за да разговаря с нея – два пъти не успял да се свърже, не я открил вкъщи.

Трябва непременно да вярвате. Отървете се от негативните прегради. Вашият разум е космически, той е универсален и поради тази причина вие може да встъпите в контакт с цялата Вселена.

Веднъж при мен дойде една жена, която страдаше от пристъпи. Дадох  ѝ една молитва, според която тя вече се смята за излекувана, а нейният мозък и ум функционират правилно, следвайки точния и справедлив божествен закон.

Мина известно време и тя се върна при мен доста разочарована. Всеки път, когато решавала, че се е простила завинаги с пристъпите, те се връщали отново.

Ето ви пример за една молитва наопаки. Когато преставала да получава пристъпи, в  ума и   изниквали съмнения и подозрения: Наистина ли всичко е приключило? Ще видиш, че днес отново ще имам пристъп.

Това чувство на страх, опасения, очакване, несигурност отново връщало разума ѝ към предишната схема на действие с пристъпите и всичко се случвало според плана.

Това ме кара да си припомня думите на Исус Христос: „Тоз, който хваща плуга и гледа назад, не е достоен за мен“. 

Когато мислите, не се обръщайте назад, не се връщайте към образа на болестта. Трябва да си представяте, че сте оздравели и сте в идеално състояние. Запечатайте в ума си единствено истинската картина. И тогава вашето подсъзнание ще реагира според сигнала.

Да имате вяра означава да вярвате, че запаметената в ума ви картина се превръща във физическа реалност.

И нека всичко стане според вашата вяра – е казал Христос.

 

Безграничната сила на ума – Лауро Тревизан, laurotrevisan.com.br/2016

Издателство: Кибеа, kibea.net

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си