Когато сме признателни, привличаме желаното към себе си

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Да си благодарен означава да отвориш сърцето си за всеки. А това ще отключи неподозирана енергия, с чиято помощ може да постигнеш всичко, за което мечтаеш.

Енергията на признателността може да ви донесе това, което наистина искате. Как става това? Как да трансформираме нежеланите ситуации или да привлечем нови позитивни преживявания?

5 стъпки към използване на признателността, за да привлечем желаното

Първа стъпка: Конкретизирайте онова, което искате да трансформирате или привлечете

На този начален етап трябва да артикулирате сами за себе си какво точно искате да постигнете; трябва наистина да вярвате, че това е възможно; и ако, след като обмислете всичко, осъзнаете, че не вярвате в постижимостта на своята цел, я коригирайте, докато се превърне в нещо, върху което можете уверено да съсредоточите своята вибрация на признателността.

Втора стъпка: Определете какви чувства мотивират желанието ви

На този етап се запитайте какво е значението или значимостта, които влагате в желанието си и как ви кара то да се чувствате; и след това формулирайте ясно чувствата на благодарност, които ще изпитате веднага след като успеете да привлечете това свое желание в живота си.

Трета стъпка: Отстранете конфликтните си мисли и мнения

Сега се запитайте: „Какво мисля за това свое желание? Какво е мнението ми за него, за достъпността му, за способността ми да го постигна?Какви са онези дълбоки мои вярвания, които могат да повлияят на желанието  ми?“.

За да може вашата вибрация на признателността да постигне максимална мощ, вашите мисли и мнения трябва да отговарят на желанията ви.

Четвърта стъпка: Излъчете своята вибрация на признателността

До този момент сте свършили всичката трудна работа: избрали сте това, което искате да трансформирате или привлечете; определили сте чувствата, които мотивират вашето желание, и сте променили всички свои конфликтни мисли и разбирания. Сега вече е време да излъчите своя собствена вибрация на признателността.

На този етап започвате, като цените и сте благодарни за това, което вече имате. Сега е моментът да излъчите вибрацията на своето желание с яснота, съсредоточеност и ясно намерение, докато замествате всякакви други намесващи се негативни мисли с положителни.

Пета стъпка: Развийте своята признателност

Щом излъчите своята вибрация на признателността за онова, което желаете да получите, очаквайте неговото сбъдване с радост и ентусиазъм и непрекъснато търсете знаците на неговото пристигане във вашия живот.

Силата на признателността – д-р Ноел Нелсън, dr.noellenelson.com, д-р Джанин Лемар Калаба

Издателство: Бард, bard.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си