Законът на привличането действа така: спираш нещата, които искаш, с мисли за тяхната липса. Мисли, че ги имаш, и ще ги имаш

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Блог, Препоръчано
илюстрация: absolutera.ru

илюстрация: absolutera.ru

Естер Хикс е американска писателка и лектор. Тя, заедно със съпруга си Джери Хикс, са автори на поредица книги за учението на Абрахам, представящо Закона за привличането и механизмите, по които той действа. Днес ще споделим с вас няколко цитата, които ще ви помогнат по пътя към осъществяването на вашите желания и постигането на живота, за който мечтаете…

1. Най-големият подарък, който можеш да дадеш на друго човешко същество, е собственото ти щастие.

2. Ако нещо, което искаш, все още се бави, причината е само една: фокусираш се повече върху неговото отсъствие, отколкото вярата, че Вселената ще го изпрати в живота ти.

3. Във всеки един момент ти проправяш пътя към собственото си бъдеще. Ти непрекъснато „прожектираш“ своите очаквания за бъдещето върху своите бъдещи изживявания. Следователно, за да промениш изживяванията си, трябва да промениш очакванията си.

4. Ако искаш нещо много силно и ако силно вярваш, че ще дойде в живота ти, Вселената ще ти го изпрати.

5. Ти си този, който решава какъв живот искаш да живееш. И Вселената ще ти го даде – ще ти изпрати хората, местата и събитията, за да начертае живота, който си поискал за себе си.

6. Можеш да стигнеш от мястото, на което си, до мястото, на което искаш да бъдеш. Но за целта трябва да спреш да обръщаш внимание и да се оплакваш от нещата, които не харесваш там, където си.

7. Когато промениш начина, по който гледаш на нещата в живота си, нещата в живота ти започват да се променят.

8. Животът е непръсканата промяна. Така че, няма как да си „зациклил“, където и да било, в каквото и да било. Просто отказваш да го видиш.

9. Не е твоя работа да определяш как ще се случат нещата, които искаш. Това е работа на Вселената. Твоята работа е просто да ги поискаш. И да си уверен в искането си.

10. Да се чувстваш добре е равносилно да усещаш връзката си с Първоизточника. Да се чувстваш зле е равносилно да се противопоставяш на тази връзка.

11. Не е въпросът в това да контролираш мислите си. Просто трябва да се научиш да ги ръководиш.

12. Случва се да имаш негативни мисли. Нормално е. Но щом усетиш, че в теб се заражда негативна емоция, щом усетиш появата на негативна мисъл, спри! Където и да си, каквото и да правиш, каквато и да е ситуацията. Просто спри и започни да мислиш за нещо, което те кара да се чувстваш добре.

13. Нищо не изважда на преден план лошото в другия толкова бързо, колкото когато се фокусираш върху него. Нищо не изважда на преден план доброто в другия толкова бързо, колкото когато се фокусираш върху него.

14. За да промениш нещата в живота си, мисли за това какви искаш да бъдат, а не за това какви са.

15. Когато приемеш, че мисията ти е да си щастлив, ще се фокусираш върху нещата, които ти носят радост, а не върху тези, които не те карат да се чувстваш добре. Резултатът от това да се фокусираш само върху мисли, които те карат да се чувстваш добре, е, че създаваш за себе си живот, изпълнен с щастие и радост. Живот, изпълнен с всичко, което желаеш…

 

Минутка за размисъл… с Гергана Лабова

Чета думите на Естер и Джери Хикс и се замислям за това колко време губим в оплакване от нещата, които не харесваме в живота си. Насочваме вниманието си върху проблемите, а не върху възможностите, скрити в тях. Защото задънената улица, в която сме се озовали, е всъщност начинът на съдбата да ни посочи обиколен път, нашия път, пътя, по който ще стигнем до мястото, на което трябва да бъдем, пътя, по който ще стигнем до себе си. И защото колкото повече си мислим за онова, което смятаме, че нямаме, толкова по-трудно ни е да видим това, което имаме. И защото склонността ни да се фокусираме върху недостатъците на човека до нас е всъщност начинът ни да затваряме очите си за нашите собствени недостатъци… И защото животът ни би бил толкова по-хубав, по-пълноценен и по-богат, ако можехме да осъзнаем колко хубав, пълноценен и богат е всъщност. Такъв, какъвто е. Ако можехме да видим, че имаме всичко, от което се нуждаем. Там, където сме. И че е напълно достатъчно. Да сме такива, каквито сме.

Гергана Лабова е журналист, писател, съосновател на МОСТ за книги, и водещ на рубриката Сентенции.

 

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Законът на привличането в три стъпки

Законът за привличането в 10 изречения от 10 писатели

Нещата, които искаш, не се бавят. Ти ги отблъскваш несъзнателно