Молитвата на Дон Мигел Руис, която ще ви освободи от страха, съжалението и отчаянието

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Препоръчано, Вярвай | 0 Коментара
снимка: club31women.com

снимка: club31women.com

Всеки път, когато се по­чувствате безкрайно самотни и необичани, повтаряйте тази молитва и ще си върнете душевното спокойствие.

Споделям с вас тази молитва и моля всички да се присъединят към нея. Прочетете я дума по дума, после останете за малко със затворени очи и я повторете. Всеки път, когато се по­чувствате безкрайно самотни и необичани, повтаряйте тази молитва и ще си върнете душевното спокойствие.

Съсредоточете вниманието си върху белите дробове. Усетете удоволствието от самото дишане. Дишането удов­летворява най-важната от човешките потребности. А удов­летворението на всяка от нуждите винаги носи удоволствие и радост.

Осъзнайте неразривната връзка между вашите бели дробове и въздуха. Само едно дихание е достатъчно, за да се почувстваме щастливи. Радостта от сливането на дробовете и въздуха може да се усети във всеки миг. Това единение е изпълнено с любов. Когато създава човека, архангелът из­пълва с любов предназначения за него въздух. Ако, докато дишате, осъзнавате този процес с всяка клетка на тялото си, с всяка емоция на разума, с всяка частица от сътворения за вас свят, този дар на любовта ще изпълни цялото ви същес­тво.

 

Днес Те молим Отче/Майко Божия, ела и бъди с нас во веки.
Напълно Ти се предаваме, за да можем чрез нашите очи, глас и ръце да споделим с Теб Твоята любов, защото сме едно.
По целия път от електрона към звездите, от материята към духа, от всяка емоция към енергията на светлината, по­могни ни, Боже, като Теб да обичаме без никакви условия.
Помогни ни да обичаме себе си такива, каквито сме, без осъждане, защото осъждайки, ние неизменно признаваме себе си за виновни, търсим наказание и страдаме.
Помогни ни, подобно на Теб, да приемаме всичко, както е, да обичаме така, както обичаш Ти, без условия и уговорки.
Любовта преобразява целия свят. Любов е Твоето ис­тинско име. Ние сме Твои деца, значи и нашата същност е Любов.
О, Отче/Майко Божия, помогни ни да се уподобим на Теб! Амин.

 

Отвъд страха – Дон Мигел Руис, miguelruiz.com

Издателство: Шамбала, shambhala.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Как да се свържем със своя Ангел-хранител?

Заменете гнева с любов!

Живея и се движа в Божественото присъствие. Аз съм част от него

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си