За да ви се даде това, което искате, благодарете за това, което имате

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Не се предавай, Откъси
снимка: 7-themes.com

снимка: 7-themes.com

Колкото по-благодарни сте, толкова повече хубави неща ще ви се случват; колкото повече давате, толкова повече ще по­лучавате.

Когато обърна поглед назад към живо­та си и видя колко невероятно се е развил с всички уроци, научени от Учителите, които ми помогнаха да се вгледам в тъмни­те ъгълчета на живота си, се изпълвам с благоговение пред чудото живот! Така че, да, наистина съм благодар­на – в някои моменти повече, отколкото в други, но въпреки това изпитвам смирена благодарност за възможността да живея в този светъл период от историята на нашата планета.

Благодарността е много важна за качеството на живота. За себе си знам, че, когато изпитвам благодарност, тогава съм широко отворена за всичко добро, което може да дойде при мен. Обратното също е вярно. Ако нищо не се случва в живота ми, просто трябва да проверя барометъра на благодарността и тогава виждам, че затвореното сърце е блокирало пътя към Първоизточника на щастието, радостта и блаженството.

При мен вече се е превърнало в навик да действам „така, сякаш“ – тоест, действам така, сякаш съм благо­дарна, дори когато ми е трудно да създам неопределимото усещане, което се появява естествено, когато си бла­годарен и признателен. И не след дълго аз СЪМ благодарна! Създала съм си ритуал да си напявам за всички неща, за които съм признателна, докато шофирам. Започвам пе­сента с проста благодарност за нещо дребно и това отприщва безкрайна поредица от неща, за които съм приз­нателна. Тази практика е особено въодушевяваща, ако не съм в настроение. Мелодията или песничката става все по-съзидателна и скоро забелязвам, че се усмихвам на себе си, което между другото е страхотен начин да ентусиазирам и забавлявам своя най-добър приятел – СЕБЕ СИ!

Друго нещо, което обичам да правя, е да казвам „Благо­даря“! И добавям към това думата „Да“! както казва Луиз Хей в чудесното си утвърждение: „Аз казвам „ДА“ на жи­вота и животът ми отвръща с „ДА“!“ С този вид химия в главата и тялото, енергията, която се излъчва от вас и докосва всекиго и всичко, няма как да не се върне при вас и то многократно увеличена!

Понякога забравяме, че сме божествени създания и че намерението на Създателя е било да се наслаждаваме на живота! Нашите уроци могат да бъдат изпълнени с ра­дост вместо с толкова много болка и когато нагласата ни идва от любящата, благодарна и признателна част от сърцето, Учителите, ангелите и Водачите ни помагат още повече. Когато помолим за помощта им, можем да бъдем безкрайно благодарни за тази планетарна йерар­хия, повече от готова да ни помогне. Тогава осъзнаваме, че никога не сме сами в своя път.

Забелязвам, че колкото по-голяма е готовността ми да изказвам благодарност за дребните неща в живота ми, по-големите неща като че ли просто се появяват от най-неочаквани места и аз неизменно очаквам с нетърпе­ние всеки ден с всичките изненади, които той ми носи!

Затова, ако животът ви не е наред в момента, може би благодарствената нагласа има нужда от любящо кори­гиране. Решете и заявете, че сте готови да бъдете по-благодарни и вижте как даровете на живота потичат към вас. Освен това, бъдете готови да давате. Колкото по-благодарни сте, толкова повече хубави неща ще ви се случват; колкото повече давате, толкова повече ще по­лучавате.

Колко е хубав животът! Такъв е. Нека да бъде!

Керълайн А. Бретън

 

Благодарността – начин на живот – Луиз Хей и приятели, louisehay.com

Издателство: Кибеа, kibea.net

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Ако единствената молитва, която сте изричали в живота си, е била «Благодаря ти», това е достатъчно

Благодаря за цялото добро, което присъства в живота ми!

Колкото по-благодарен си, толкова повече неща, за които да си благодарен, идват в живота ти