За да ви се даде това, което искате, благодарете за това, което имате

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Не се предавай | 0 Коментара
снимка: 7-themes.com

снимка: 7-themes.com

Колкото по-благодарни сте, толкова повече хубави неща ще ви се случват; колкото повече давате, толкова повече ще по­лучавате.

Когато обърна поглед назад към живо­та си и видя колко невероятно се е развил с всички уроци, научени от Учителите, които ми помогнаха да се вгледам в тъмни­те ъгълчета на живота си, се изпълвам с благоговение пред чудото живот! Така че, да, наистина съм благодар­на – в някои моменти повече, отколкото в други, но въпреки това изпитвам смирена благодарност за възможността да живея в този светъл период от историята на нашата планета.

Благодарността е много важна за качеството на живота. За себе си знам, че, когато изпитвам благодарност, тогава съм широко отворена за всичко добро, което може да дойде при мен. Обратното също е вярно. Ако нищо не се случва в живота ми, просто трябва да проверя барометъра на благодарността и тогава виждам, че затвореното сърце е блокирало пътя към Първоизточника на щастието, радостта и блаженството.

При мен вече се е превърнало в навик да действам „така, сякаш“ – тоест, действам така, сякаш съм благо­дарна, дори когато ми е трудно да създам неопределимото усещане, което се появява естествено, когато си бла­годарен и признателен. И не след дълго аз СЪМ благодарна! Създала съм си ритуал да си напявам за всички неща, за които съм признателна, докато шофирам. Започвам пе­сента с проста благодарност за нещо дребно и това отприщва безкрайна поредица от неща, за които съм приз­нателна. Тази практика е особено въодушевяваща, ако не съм в настроение. Мелодията или песничката става все по-съзидателна и скоро забелязвам, че се усмихвам на себе си, което между другото е страхотен начин да ентусиазирам и забавлявам своя най-добър приятел – СЕБЕ СИ!

Друго нещо, което обичам да правя, е да казвам „Благо­даря“! И добавям към това думата „Да“! както казва Луиз Хей в чудесното си утвърждение: „Аз казвам „ДА“ на жи­вота и животът ми отвръща с „ДА“!“ С този вид химия в главата и тялото, енергията, която се излъчва от вас и докосва всекиго и всичко, няма как да не се върне при вас и то многократно увеличена!

Понякога забравяме, че сме божествени създания и че намерението на Създателя е било да се наслаждаваме на живота! Нашите уроци могат да бъдат изпълнени с ра­дост вместо с толкова много болка и когато нагласата ни идва от любящата, благодарна и признателна част от сърцето, Учителите, ангелите и Водачите ни помагат още повече. Когато помолим за помощта им, можем да бъдем безкрайно благодарни за тази планетарна йерар­хия, повече от готова да ни помогне. Тогава осъзнаваме, че никога не сме сами в своя път.

Забелязвам, че колкото по-голяма е готовността ми да изказвам благодарност за дребните неща в живота ми, по-големите неща като че ли просто се появяват от най-неочаквани места и аз неизменно очаквам с нетърпе­ние всеки ден с всичките изненади, които той ми носи!

Затова, ако животът ви не е наред в момента, може би благодарствената нагласа има нужда от любящо кори­гиране. Решете и заявете, че сте готови да бъдете по-благодарни и вижте как даровете на живота потичат към вас. Освен това, бъдете готови да давате. Колкото по-благодарни сте, толкова повече хубави неща ще ви се случват; колкото повече давате, толкова повече ще по­лучавате.

Колко е хубав животът! Такъв е. Нека да бъде!

Керълайн А. Бретън

 

Благодарността – начин на живот – Луиз Хей и приятели, louisehay.com

Издателство: Кибеа, kibea.net

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Ако единствената молитва, която сте изричали в живота си, е била «Благодаря ти», това е достатъчно

Благодаря за цялото добро, което присъства в живота ми!

Колкото по-благодарен си, толкова повече неща, за които да си благодарен, идват в живота ти

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си