За да получим това, което заслужаваме, трябва да оставим ненужното да си иде

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Не се предавай, Откъси
снимка: weheartit.com

снимка: weheartit.com

Ако пуснем онова, което не върви добре в живота ни, да си иде, то тогава ще получим това, за което мечтаем и заслужаваме.
Ако нещо в живота ни – връзка, кариера, проект или приятелство – не работи, ситуацията се превръща в товар или ни причинява стрес. Това е сигнал, че всъщност не искаме точно това, а само си мислим, че го искаме, защото се страхуваме да го пуснем.

Животът винаги ще ни подкрепя да получаваме каквото искаме, а не онова, което си мислим, че искаме. Не се страхувайте да се освободите от каквото и да било в живота ви.
„Някои от нас мислят, че упорството ни прави силни, но понякога силата е в пускането на нещата“ – Херман Хесе.

Ние не се освобождаваме от нещата, защото се страхуваме от загубата, страхуваме се, че нещо ще си отиде от нас. Тук отново има скрити спомени от миналото, които се връщат в настоящето и влияят върху живота ни. За съжаление, ако пускаме нещата да си отидат, не сме свободни да получим нещо ново. Ако в това участват и други хора, държим затворници не само себе си, но и тях.

Ако в резултат на ситуацията те си тръгнат, може да ни се случи точно това, което не искаме. Това е друго проявление на нашия Защитник, който не иска да преживяваме отхвърляне, като държи в живота ни хора, от които всъщност вече нямаме нужда.

Необходимо е да се освобождаваме със знанието, че Вселената винаги ще и осигури нужното в момента, в който оставим в себе си пространство за нещо ново.

Ако приемете това, което сте, и вярвате, че нищо във вас не се нуждае да стане съвършено, по-добро или по-силно, имате цял нов живот пред себе си. Ето защо приемането на миналото означава да го оставим да бъде, каквото е, и да го пуснем.

Понякога ни е трудно да пуснем нещо да си отиде, тъй като не можем да приемам нещо ново. Причината за това е, че сме вложили прекалено много време и енергия в нашия модел на реалност. Ако обаче не приемем миналото си, ще бъдем контролирани от онова, което не можем да приемем.

Ако сме се отдали на промяната, начинът да я постигнем не е като се фокусираме върху „ Трябва да се променя, трябва да се променя“, тъй като така само ще се окопаем по-дълбоко в сегашното си положение. Промяната става чрез приемане не само на обстоятелствата и онова, което ги е създало, но и на болката и страховете, свързани с тях.

Хенри Дейвид Торо: „Богатството на човек се измерва с броя на нещата, които може да си позволи да остави да бъдат такива, каквито са.“

Колко време прекарваме в опити да задържим нещо, което вече не е наше? Никога не бива да се страхуваме да пуснем каквото и да било. Всичко, което притежаваме сега в живота си, един ден вече няма да ни принадлежи.

 

Отвъд скритите спомени. Пътуване към нашата истинска същност – д-р Менис Юсри, essence-process.com

Издателство: Бард, bard.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Да приемаш промените значи да приемаш живота

Ошо: Страхът е нищо друго освен липса на любов

Отвъд коловоза на страха