Колкото повече даваш, толкова повече получаваш

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Когато помагаме на другите да постигнат желаното, ние всъщност помагаме на себе си и сме една стъпка по-близо до мечтаното.

Светът е цялостно отражение на вътрешното ни състояние.

В един толкова относителен свят, като този, за който говорим, ние носим отговорността да изследваме и да се придържаме към по-мобилизиращата версия на истината, която можем да доловим във всеки един момент. Не „най-алтруистичната“, макар че навярно ще бъде такава. Не и „най-лесната“, но вероятно ще бъде такава.

Става въпрос за вътрешната проницателност, интуиция и насочваща система, способна да наблюдава истинското израстване и мобилизиране. Не за изпълняване на пламенните ни желания, а за вибрацията на истинската душевна дарма (универсален закон за живота, правило и начин на поведение в източните религии – бел.ред.), нашето най-автентично житейско дело.

Призовани сме да възприемаме света като самите себе си – да разберем, че всички ние сме свързани и отговорни един за друг. Когато навлезем в единното поле от възможности, алчността и алтруизмът се обединяват и помагайки сами на себе си, се свързваме с околните.

Например, Боно от легендарната рок група „U2“ води живота на светска звезда, но същевременно подава ръка на много нуждаещи се. Опра е изградила империя и междувременно дава възможности на милиони хора. Джо създава мечтите си, докато пише и учи другите как да създават своите. Вие може да направите същото и това е много удовлетворяващо. Припомнете си един живот, в който сте в услуга на себе си и околните.

За да успее, човек трябва да създава стойност за другите.
Джак Канфийлд, известен с поредицата „Пилешка супа за душата“, използва термина „сила на любовта“, за да предаде тази идея. Това е метод от две стъпки, който изисква най-напред да се свържете със същността на своите желания и мечти. След това определяте как да създавате максимална стойност за другите чрез тази мечта. Ето и пример: моите две любими занимания за записването на албуми и личностно израстване и развитие.

За да успея, просто трябва да продължа да правя това, което обичам, докато усъвършенствам нивото си на ефективност и полезност за другите.

Проучете и се доверете на своите желания. Изяснете си кой сте вие и какво искате. Постигнете необходимия баланс между Нютоновото „сега“ и вашите духовни начинания. Мечтайте с размах, но вършете необходимата работа. Така ще започнете да привличате вашия най-добър живот и съдба към себе си.
И докато работите, за да постигнете целите си и използвате Процеса припомняне като полезно допълнение, повярвайте, че вече сте там, където ви е писано да бъдете и че всичко ще се случи точно в подходящия момент.

 

Процесът Припомняне – Даниел Барет, Джо Витале, mrfire.com

Издателство: Интенс, intense-books.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги

Прочетете още:

Не се примирявайте мълчаливо с трудностите. Помолете Бог да ви помогне. И Му позволете да го направи

Далай Лама: На тези, които обичате, дайте криле – за да полетят, корени – за да се върнат, и причини – за да останат

Смисълът на живота е в това да споделяте любовта си с другите

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си