Колкото повече даваш, толкова повече получаваш

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Когато помагаме на другите да постигнат желаното, ние всъщност помагаме на себе си и сме една стъпка по-близо до мечтаното.

Светът е цялостно отражение на вътрешното ни състояние.

В един толкова относителен свят, като този, за който говорим, ние носим отговорността да изследваме и да се придържаме към по-мобилизиращата версия на истината, която можем да доловим във всеки един момент. Не „най-алтруистичната“, макар че навярно ще бъде такава. Не и „най-лесната“, но вероятно ще бъде такава.

Става въпрос за вътрешната проницателност, интуиция и насочваща система, способна да наблюдава истинското израстване и мобилизиране. Не за изпълняване на пламенните ни желания, а за вибрацията на истинската душевна дарма (универсален закон за живота, правило и начин на поведение в източните религии – бел.ред.), нашето най-автентично житейско дело.

Призовани сме да възприемаме света като самите себе си – да разберем, че всички ние сме свързани и отговорни един за друг. Когато навлезем в единното поле от възможности, алчността и алтруизмът се обединяват и помагайки сами на себе си, се свързваме с околните.

Например, Боно от легендарната рок група „U2“ води живота на светска звезда, но същевременно подава ръка на много нуждаещи се. Опра е изградила империя и междувременно дава възможности на милиони хора. Джо създава мечтите си, докато пише и учи другите как да създават своите. Вие може да направите същото и това е много удовлетворяващо. Припомнете си един живот, в който сте в услуга на себе си и околните.

За да успее, човек трябва да създава стойност за другите.
Джак Канфийлд, известен с поредицата „Пилешка супа за душата“, използва термина „сила на любовта“, за да предаде тази идея. Това е метод от две стъпки, който изисква най-напред да се свържете със същността на своите желания и мечти. След това определяте как да създавате максимална стойност за другите чрез тази мечта. Ето и пример: моите две любими занимания за записването на албуми и личностно израстване и развитие.

За да успея, просто трябва да продължа да правя това, което обичам, докато усъвършенствам нивото си на ефективност и полезност за другите.

Проучете и се доверете на своите желания. Изяснете си кой сте вие и какво искате. Постигнете необходимия баланс между Нютоновото „сега“ и вашите духовни начинания. Мечтайте с размах, но вършете необходимата работа. Така ще започнете да привличате вашия най-добър живот и съдба към себе си.
И докато работите, за да постигнете целите си и използвате Процеса припомняне като полезно допълнение, повярвайте, че вече сте там, където ви е писано да бъдете и че всичко ще се случи точно в подходящия момент.

 

Процесът Припомняне – Даниел Барет, Джо Витале, mrfire.com

Издателство: Интенс, intense-books.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги

Прочетете още:

Не се примирявайте мълчаливо с трудностите. Помолете Бог да ви помогне. И Му позволете да го направи

Далай Лама: На тези, които обичате, дайте криле – за да полетят, корени – за да се върнат, и причини – за да останат

Смисълът на живота е в това да споделяте любовта си с другите