Когато благодарим, ние отваряме душата си за красивото и доброто, което ни очаква

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Не се предавай | 0 Коментара
картинка:weheartit.com

картинка: weheartit.com

Научим ли се да активираме усещане за благодарност, ще се справим със своята несигурност във всяка ситуация. 

В живота на всеки има моменти, когато се чувствате благодарни, без всякакво усилие от своя страна.
Това може да ви се е случило, когато сте лагерували на открито под звездите; или пък когато се е родило детето ви. Тези моменти са наистина специални заради дълбокото усещане, че ви се дава нещо; нещо, което бихте могли да създадете сами. Спомнете си за някакъв момент в живота си, когато това се е случило, и пресъздайте преживяването веднага, със затворени очи.

Много от нас за преживели подобно неща. Но независимо колко мощно сме усетили благодарността, това се е случило при специални обстоятелства, които рядко могат да се пресъздадат. Ако сериозно сте решили да победите негативността си, ви е нужен постоянен достъп до благодарността, независимо от обстоятелствата. Единственият начин да придобиете този достъп е да се научите да активирате усещането си за благодарност по желание.

Изберете неща в живота си, за които можете да сте благодарни – особено неща, които обикновено бихте приели за даденост. Кажете си ги мълчаливо, достатъчно бавно, за да усетите ценността на всяко едно от тях. „Благодарен съм за зрението си; благодарен съм, че имам топла вода“, и т.н. Трябва да го правите, докато го споменете поне пет пъти – отнема по-малко от трийсет секунди. Почувствайте лекото напрежение от усилието си да откриете тези точки.

Трябва да усетите как благодарността, която изразявате, тече нагоре, направо от сърцето ви. После, когато свършите със споменаването на определени точки, сърцето ви трябва да продължи да генерира благодарност, този път без думи. Енергията, която излъчвате сега, е Благодарният поток.

Докато тази енергия се излъчва от сърцето ви, гърдите ви ще омекнат и ще се разтворят. В това състояние ще усетите как се доближавате до изумително присъствие, изпълнено със силата на безкрайно великодушие. Осъществили сте връзка с Извора.

 

Инструментите – Фил Стъц, Бари Майкълс, thetoolsbook.com/about/

Издателство: Бард, bard.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги

Прочетете още:

За да ви се даде това, което искате, благодарете за това, което имате

Правилната молитва е молитвата за благодарност

Научи се да искаш и да приемаш с благодарност, когато получаваш

 

Из „Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота“

"Защо ли нещата трябва да се променят, - прошепна Прасчо. Пух помисли, помисли и каза: Така имат възможност да станат по-добри." - "Мечо Пух", Алън Милн

...Промяната не иска да разруши живота ни. Тя идва, за да преподреди живота ни. Размества мозайката, за да нарисува нова картина, по-красива, по-завършена, по-пъстроцветна картина. Картина, в която нещата, които са били излишни, са премахнати. А нещата, които са липсвали, са на мястото си. Картина, която е нашата картина. 
Затова, когато ни се струва, че животът ни се преобръща с главата надолу, нека си напомним, че ние виждаме само отрязък от картината. Цялостната картина я вижда единствено Бог. Нека се оставим в ръцете Му. Нека Му се доверим...
(продължава)

Автор: Гергана Лабова

Помогни на МОСТ за книги да продължи, заделяйки с $1 / месечно.

От наша страна, ще tи предоставим свободен ежедневен достъп до всички публикации в новия ни проект "Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота".

Чети на: www.patreon.com/GerganaLabova

(До 10 февруари 2019 всички текстове ще са достъпни за четене.)

Become a Patron!

Сподели мнението си