Когато благодарим, ние отваряме душата си за красивото и доброто, което ни очаква

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Не се предавай | 0 Коментара
картинка:weheartit.com

картинка: weheartit.com

Научим ли се да активираме усещане за благодарност, ще се справим със своята несигурност във всяка ситуация. 

В живота на всеки има моменти, когато се чувствате благодарни, без всякакво усилие от своя страна.
Това може да ви се е случило, когато сте лагерували на открито под звездите; или пък когато се е родило детето ви. Тези моменти са наистина специални заради дълбокото усещане, че ви се дава нещо; нещо, което бихте могли да създадете сами. Спомнете си за някакъв момент в живота си, когато това се е случило, и пресъздайте преживяването веднага, със затворени очи.

Много от нас за преживели подобно неща. Но независимо колко мощно сме усетили благодарността, това се е случило при специални обстоятелства, които рядко могат да се пресъздадат. Ако сериозно сте решили да победите негативността си, ви е нужен постоянен достъп до благодарността, независимо от обстоятелствата. Единственият начин да придобиете този достъп е да се научите да активирате усещането си за благодарност по желание.

Изберете неща в живота си, за които можете да сте благодарни – особено неща, които обикновено бихте приели за даденост. Кажете си ги мълчаливо, достатъчно бавно, за да усетите ценността на всяко едно от тях. „Благодарен съм за зрението си; благодарен съм, че имам топла вода“, и т.н. Трябва да го правите, докато го споменете поне пет пъти – отнема по-малко от трийсет секунди. Почувствайте лекото напрежение от усилието си да откриете тези точки.

Трябва да усетите как благодарността, която изразявате, тече нагоре, направо от сърцето ви. После, когато свършите със споменаването на определени точки, сърцето ви трябва да продължи да генерира благодарност, този път без думи. Енергията, която излъчвате сега, е Благодарният поток.

Докато тази енергия се излъчва от сърцето ви, гърдите ви ще омекнат и ще се разтворят. В това състояние ще усетите как се доближавате до изумително присъствие, изпълнено със силата на безкрайно великодушие. Осъществили сте връзка с Извора.

 

Инструментите – Фил Стъц, Бари Майкълс, thetoolsbook.com/about/

Издателство: Бард, bard.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги

Прочетете още:

За да ви се даде това, което искате, благодарете за това, което имате

Правилната молитва е молитвата за благодарност

Научи се да искаш и да приемаш с благодарност, когато получаваш

 

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си