Не се страхувай да мечтаеш. Само така ще сбъднеш мечтите си!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Осъзнавай | 0 Коментара
картинка: weheartit.com

картинка: weheartit.com

Преди да пожелаем нещо да се сбъдне, трябва добре да го визуализираме в съзнанието си. Само така ще сме сигурни, че то ще се случи по начина, по който искаме.

Спрете за момент и се запитайте: „Какъв/а искам да бъда, какво искам да правя?“.  Не допускайте никакви страхове и съмнения, че ще дадете нереалистичен отговор, и си представете, че някакъв филантроп ще финансира вашите амбиции. Опишете подробно на лист хартия как би изглеждал идеалния ви живот, всичко – от къщата на мечтите си до съвършената връзка, от почивката и развлеченията до избора на идеална професия.

Оставете мислите си да се отпуснат и да блуждаят, докато постепенно в съзнанието ви се избистрят ярките картини на мечтите ви. Спомнете си хора, на чийто живот се възхищавате, и запишете онези аспекти, които самите вие искате да преживявате и да преживеете.

Неясните цели водят до неясни, и следователно, незадоволителни резултати. Колко верен е старият афоризъм: „Не можеш да улучиш цел, която не виждаш“! Докато желанията ви не станат конкретни и напълно ясни, няма да сте доволни от постигнатите резултати. Ще трябва да попълните всички празни полета в описанието на живота на мечтите си – или рискувате някой друг да ги попълни вместо вас. Не оставяйте нищо на случайността и вземете решение за всяко нещо, което искате.

Отпуснете се и изберете такива цели, които наистина ви вълнуват!
Не е достатъчно да се надяваме, че животът ни ще се промени; трябва да го очакваме.
Трябва не просто да си пожелавате мечтите ви да се превърнат в реалност, но горещо да го желаете!
Трябва не просто да се надявате на това, но и да знаете, че те се осъществяват точно в тази минута!
Трябва да не се страхувате, че хубавите неща се случват само на другите хора, а да знаете, че доброто е за всички, включително и за вас!
Трябва не просто да се помолите Божествения план да се осъществи. Заявете го категорично и го изискайте!

Щях да променя живота си, ако имах повече време – Дорийн Върчу, angeltherapy.com

Издателство: Аратрон, aratron.org

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Мечтателите ще спасят света

За да се превърнете в победители, започнете с цели, които са постижими

Ключът към успеха? Гледай право в целта!

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си