Ако обичаш някого, пращай му своите положителни мисли. Така му даряваш светлина, за да се справи с всичко в живота

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Обичай | 0 Коментара
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Любовта е крехка, защото лесно може да бъде разрушена. Същевременно е силна – устоява на времето и трудностите. Само така разбираме, че е истинска.

Има неща, които човек лесно може да изгуби; има неща, които никой не може да му отнеме. Например, всеки може да ти вземе парите. И на пеперудата, колкото и да е красиво напъстрена, ако отнемеш праха на крилцата й, нищо няма да остане от нейната красота. Най-малкото докосване на крилцата й е в състояние да отнеме всичкия й прашец. Хората често говорят за Любовта – това не е нищо друго, освен пипане на крилцата й! Любовта не позволява да я пипат. Защо? Крилцата й се развалят. Остане ли да опитвате Любовта, всичко се свършва с вас. Ако опитвате с Божията Любов – и с нея всичко се свършва. Друго нещо иска Любовта! 

Една жена се оплаква, че светът й  потъмнял. Защо? Мъжът й умрял. Тя го е обичала и сега не може да живее без него. Каква любов е тази, която се прекъсва? Смъртта не е пречка за Любовта. Жената е обичала само мъжа си, затова не може да живее. Майката плаче за детето си, че е умряло. Какво се постига с плача? Нищо не се постига. Детето не е умряло – то е отишло на училище, да учи. Трябва ли тя с години да плаче за това дете?

Когато обичаш един човек, ти го стопляш: ти отправяш енергията си към него, както химикът насочва пламъка на лампата към известно вещество. Ако енергията ти е много, ще затвориш канелката си – да не го сгорещиш много. Не мислете, че токът или енергията на Любовта трябва да тече непрекъснато. Цял ден ли ври водата на вашия примус? Щом водата заври, загасете примуса. Ето защо, ако обичаш някого, ще му свариш вода и като се стопли, ще му дадеш мотичката да отиде на нивата да копае – няма повече да му говориш за Любовта. Трябва ли да му говориш, че той е добър, разумен човек? Като му говориш така, ще стане ли той по-добър? Скъпоценният камък си остава такъв, какъвто е: бижутерът определя качеството и стойността му, но от това той не става по-ценен.

 

Сеятелят – Петър Дънов, bratstvoto.net

Издателство: Бяло братство,  bialobratstvo.info

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Изразявай своята благодарност всеки ден и ще усетиш любовта около себе си

Нещата, които правят живота ти богат, не са неща…

Пълноценната любов ражда енергия и страст към живота

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си