Да се молим на Бог означава да Му благодарим за всичко красиво в живота ни

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Вярвай, Откъси
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Молитвата е най-добрият начин да общуваме с Бог.

Осуалд Чеймбърс: „Молитвата не се нагажда към нас за някое велико дело; молитвата е великото дело“.

Молитвата се определя като „официална молба за помощ или изразяване на благодарност към Бог или по-висша сила“. Това е моментът, в който викаме за помощ, търсим промяна, нуждаем се от отговор или дори от чудо. Това е тогава, когато допускаме присъствието на сила, по-голяма от нас, или осъзнаваме, че силата е вътре в нас. Молитвата, както и ангелите, е отвъд религията. Издига мислите ни към Божественото. Свързва ни с любовта към Бог.

За мен Бог е енергия с много имена – енергията, която минава през всички нас и обединява всичко в едно. Независимо как наричате тази енергия, тя е там, за да ви подкрепя и да ви напътства през живота.

Всички ние сме се молили на Бог в един или друг момент от живота си. Но все пак много от нас не могат да обяснят какво правят нашите молитви или откъде сме се научили да се молим. За мен молитвата е метафизична терапия. Позволява ми да бъде подкрепян в максимална степен. Това е моментът, когато позволявам на ангелите ми да ме напътстват, моментът, когато позволявам на волята на Бог да ме насочва, вместо да го правя сам.

Молитвата винаги е била част от моя живот. Когато бях малък, се молех за играчки, които исках да имам. Когато ги получават, си мислех: „Еха, направих така, че това да се случи, а всичко, което направих, беше да помоля Бог.“ Но имаше и случаи, когато изглеждаше така, сякаш не е отговорено на молитвите ми – например, когато приспаха Тара (любимото ми куче). Аз вярвах в Бог, но не Го разбирах.

Въпреки всичко, използвах молитвата, за да проявявам нещата, които исках. Веднъж баща ми ме заведе в зоопарка в Единбург и първо се отбихме в любимия ми ресторант за бързо хранене. Там имаше фонтан за сбъдване на пожелания и баща ми ми даде няколко моменти, за да ги хвърля там и да си пожелая нещо. Тихичко казах: „Моля те, Боже, нека да имам хубав ден и много нови играчки!“. Егоистично беше, знам, но тогава бях само на 6 години. И това всъщност беше един удивителен ден. А баща ми наистина ми купи много нови играчки, включително един надуваем слон, който много обичах.

Чак след няколко години осъзнах истинската мощ на молитвата. Тя може да премести планини. Също така открих, че е изумителен начин за изразяване на благодарност. 

 

Ангелски молитви – Кайл Грей, kylegray.co.uk

Издателство: Аратрон, aratron.org

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Правилната молитва е молитвата на благодарност

Молитвата на Дон Мигел Руис, която ще ви освободи от страха, съжалението и отчаянието

Великото деяние, дадено на хората, е свободата на избор