За да привлечеш правилните хора към себе си, е нужно да излъчваш позитивна енергия

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Всичко можеш да постигнеш – нужно е само да се настроиш на положителната честота и нещата ще започнат да се случват,  точно както ги искаш.

– Какво не ми достига? – попитах, когато най-накрая разопаковах вещите си и вечерях. Качихме се в будоара на леля да пием чай. Къщата на леля, построена в изискания венециански стил – с огромни прозорци и уютен еркер на втория етаж, се намираше на булевард „Конногвардейски“; тя беше като пренесена от слънчева Италия на студения невски бряг.

Леля и аз се разположихме в меките кресла, наляхме си ароматен чай и продължихме разговора си.

– Какво не ти достига? – замислено повтори леля. – Преди да започнем да правим каквото и да било, трябва да разбереш защо едни жени привличат мъжете, а други, макар да са млади, красиви, умни и образовани, така и си остават незабелязани.

Внезапно леля скочи от креслото и взе в ръцете си мраморна сфера.

– Представи си, че това е Слънцето – обърна се Софя Николаевна към мен, държейки сферата. – Какво задържа планетите около Слънцето?

– Лельо, не питам за физическите закони! – възмутих се аз.

– А защо си мислиш, че законите на физиката не са универсални за Вселената? – невъзмутимо уточни леля.

– Забравила съм, но ми се струва… – Припомняйки си уроците от гимназията, се ровех из паметта си; най-накрая си спомних и облекчено въздъхнах: – Силата на притегляне.

– Браво! А какво създава силата на притегляне? – Леля продължи разпита.

Не се сещах, не бях готова за подобни въпроси.

– Енергията, момиче. Енергията управлява света, привлича и задържа. Слънцето е концентрирана енергия и благодарение на нея привлича планетите. Жената също е сгъстена енергия и благодарение на нея привлича мъжете, като магнит привлича възможности, пари, полезни познанства, и най-главното, всичко това може да го задържи.

– Защо? Нима мъжете не притежават енергия? – все още не разбрах.

– Притежават! Ако са монаси или се занимават с енегийни практики. Но обикновеният човек получава енергията си благодарение на жената. Разбираш ли? Мъжът не може да черпи енергия от пространството, той целият е устремен към реализация, към действие. Само жената притежава способността да натрупва енергия благодарение на матката си от водата. въздуха, огъня и земята, т.е. от природата. Точно тази енергия привлича мъжа. Мъжът търси в жената именно тази енергия. без нея той не може да осъществи мечтите си, да реализира плановете си, да печели пари и да получи власт.

– Както винаги, мъжете добре са се уредили! – искрено се възмутих.

– От една страна, си права – съгласи се леля, – но помисли сега за своята отговорност. Всичко, което заобикаля жената, е създадено от нея и нейната енергия. Няма кого другиго да вини, особено съпруга си или други мъже, че живее не в разкошна къща, а в малка квартира под наем, че мъжът ѝ не е милионер, а получава мижава заплата. В случая не на жената не ѝ е провървяло с мъжа, а той не е случил на жена – леля направи пауза.

– Но ако мъжът ми се е издигнал до определено положение, значи аз съм имала енергия?  – уточних аз.

– Да, само че ако не знаеш как да възстановяваш енергията си, ти я губиш. Времето, децата, работата лишават жените от енергията и на 3540 години много от тях вече са опустошени. Тогава мъжът тръгва да търси нови източници, започва любовни романи с по-млади.

– Но това е несправедливо! – изправих се в защита на всички изоставени жени.

– Несправедливо, но естествено. Тъй като получават енергия от секса, мъжете несъзнателно търсят жена, която ги изпълва с енергия. Ако ти си лишена от енергия, няма значение дали си млада, богата и красива. Ти си празна и нито един мъж няма да те пожелае. Те просто не виждат и не чувстват жената в теб.

 

 

Изворът на женската сила – Лариса Ренар, larisarenar.com/en/

Издателство: Кръгозор, kragozor.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Съвършената връзка е различна за всеки. Ние сами я създаваме всеки ден, всеки час и всяка минута

Детокс на… чувствата

Аз отговарям за това как се отнасям към хората

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си