Всичко, което ти се случва, има смисъл!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Не се предавай, Откъси
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Бог ни изпраща предизвикателства, с които може да се справим. Така научаваме повече за себе си и каляваме волята и вярата си.

Бог има цел зад всеки проблем.

Той използва обстоятелствата, за да изгради нашия характер. В действителност, Той разчита много повече на обстоятелствата да ни направи по-подобни на Исус, отколкото на нашето четене на Библията. Причината е очевидна: сблъскваш се с различни обстоятелства двадесет и четири часа на ден.

Исус ни предупреждава, че в света ще има проблеми (Йоан 16:33). Никой няма имунитет срещу болка и никой не е застрахован срещу страдание. Никой не може да премине през живота, без да има проблеми. Животът е поредица от проблеми. Всеки път, когато разрешиш един, друг чака, за да заеме неговото място. Не всички са големи, но всеки един е значим в Божия процес на израстване за теб. Петър ни уверява, че проблемите са нещо нормално като казва: …. не се чудете на огненото изпитание, което идва върху вас, за да ви опита, като че ви се случва нещо чудно (I Петър 4:12).

Бог използва проблеми, за да те привлече по-близо до Себе Си. Библията казва: Господ е близо до онези, които са със съкрушено сърце, и спасява онези, които са с разкаян дух (Псалом 34:18). Най-дълбоките ти и съкровени опитности на поклонение най-вероятно ще бъдат най-мрачните ти дни, когато сърцето ти е съкрушено, когато се чувстваш изоставен, когато не ти остават други възможности, когато чувстваш силна болка и се обърнеш единствено към Бога. По време на страдание се научаваме да се молим с най-искрените, сърдечни и откровени молитви към Бога. Като изпитваме болка, нямаме място за престорени молитви.

Без значение причината, нито един от проблемите ти не може да се появи без разрешението на Бога. Всяко нещо, което се случва на Божиите деца, е филтрирано от Отец и Той възнамерява да го използва за добро, дори когато Сатаната и околните целят обратното.

Тъй като Бог суверенно контролира всичко, злополуките са просто събития в Божия добър план за теб. Всичко, което ти се случва, има духовна значимост. Всичко!

Ако точно сега си изправен през беди, не питай „Защо аз?“, а „Какво искаш да науча?“ След това се  уповавай на Бога и продължи да вършиш онова, което е правилно. Защото е нужно търпение, така че като извършите Божията воля, да получите обещаното. Не се предавай!

 

Целеустремен живот – Рик Уорън, pastorrick.com

Издателство: Нов чoвек, novchovek.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Вярата в Бог е вяра в живота, в пълнотата, в любовта…

Нашата вяра ни свързва с безкрайната сила, която разкрива необятни възможности и безгранични ресурси

Законът на Вселената: Ако една врата се затвори, отваря се друга