Благодарността насочва нашата енергия към сбъдването на мечтите ни

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Когато сме благодарни за това, което имаме, получаваме това, което все още липсва в живота ни.

 – И така. има нещо, което наистина ще насочи вашата енергия към сбъдването на мечтите ви! Знаете ли какво е то? Това е благодарността.

– К’во е т’ва благодарност? – попита един определено предизвикателен младеж, седнал отпред.

За мен благодарността е това да бъда благодарен за нещата и хората, които имам в моя живот и разбира се, за нещата, които все още не са дошли в живота ми!

– Какво имаш предвид? Как така си благодарен за нещата, които все още нямаш?

– Точно така – отговорих аз. – Аз съм благодарен за нещата, които искам да създам.

Момчето помисли за момент: „Това всъщност е доста готино…“

– Тогава искате ли да му дадем шанс?

Потвърдете вашите благословии

Чудесна практика е да започвате деня с благодарност. Обикновено аз започвам деня си с: „Мили Боже и ангели, най-напред искам да ви благодаря за всички благословии в моя живот, особено за…“, и тогава изброявам всички неща, за които съм благодарен тази сутрин.

Също така го правя и в колата, защото шофирайки един час до работното ми място, имам възможност да изброя всички неща, които са прекрасни в моя живот. След като направя това, работя върху нещата, които искам да създам или на които имам чувството, че трябва да обърна повече внимание, и те обикновено се проявяват много бързо.

Списък с благодарности, дневник и буркан за спомени

Има много начини на благодарност. Един от тях, който може да се превърне в много трогателно преживяване, е да направите списък за „благодаря“ на Вселената. Може да използвате специална тетрадка или бележник за това или да пишете на лист хартия. Както и да го направите, това може наистина да подкрепи вашето израстване.

Наскоро ми дойде идеята да ползвам един голям буркан за спомени – пиша спомен всеки ден на лист хартия, на касова бележка или каквото и да е, и ги слагам в един голям буркан, за да ги препрочитам след години. Смятам, че би било дори по-добре да направите това с вашите мисли за благодарност!

Когато започнем да пишем желанията си, може да се случат невероятни чудеса! Извадете дневника си и документирайте вашите мечти. Вселената чете.

Ето и няколко упражнения:

  • Започнете деня с благодарност! Помислете за всички неща, за които сте благодарни, и след това помислете за какво искате да сте благодарни пред предстоящия ден. Например: „Благодарен съм за безопасното пътуване към работа, за хубавото място за паркиране, за положителното общуване днес…“
  • Запишете всички благодарности на лист хартия или в дневника си, или го публикувайте в интернет, или го сложете в специален буркан.
  • Изброите 5 благословии, които вече имате и 5, които искате да създадете. Можете да го направите!

 

Ангелски молитви – Кайл Грей, kylegray.co.uk

Издателство: Аратрон, aratron.org

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Правилната молитва е молитва за благодарност

Думата, която ще промени живота ви…

Колкото по-благодарен си, толкова повече неща, за които да си благодарен, идват в живота ти

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си