Благодарността насочва нашата енергия към сбъдването на мечтите ни

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Когато сме благодарни за това, което имаме, получаваме това, което все още липсва в живота ни.

 – И така. има нещо, което наистина ще насочи вашата енергия към сбъдването на мечтите ви! Знаете ли какво е то? Това е благодарността.

– К’во е т’ва благодарност? – попита един определено предизвикателен младеж, седнал отпред.

За мен благодарността е това да бъда благодарен за нещата и хората, които имам в моя живот и разбира се, за нещата, които все още не са дошли в живота ми!

– Какво имаш предвид? Как така си благодарен за нещата, които все още нямаш?

– Точно така – отговорих аз. – Аз съм благодарен за нещата, които искам да създам.

Момчето помисли за момент: „Това всъщност е доста готино…“

– Тогава искате ли да му дадем шанс?

Потвърдете вашите благословии

Чудесна практика е да започвате деня с благодарност. Обикновено аз започвам деня си с: „Мили Боже и ангели, най-напред искам да ви благодаря за всички благословии в моя живот, особено за…“, и тогава изброявам всички неща, за които съм благодарен тази сутрин.

Също така го правя и в колата, защото шофирайки един час до работното ми място, имам възможност да изброя всички неща, които са прекрасни в моя живот. След като направя това, работя върху нещата, които искам да създам или на които имам чувството, че трябва да обърна повече внимание, и те обикновено се проявяват много бързо.

Списък с благодарности, дневник и буркан за спомени

Има много начини на благодарност. Един от тях, който може да се превърне в много трогателно преживяване, е да направите списък за „благодаря“ на Вселената. Може да използвате специална тетрадка или бележник за това или да пишете на лист хартия. Както и да го направите, това може наистина да подкрепи вашето израстване.

Наскоро ми дойде идеята да ползвам един голям буркан за спомени – пиша спомен всеки ден на лист хартия, на касова бележка или каквото и да е, и ги слагам в един голям буркан, за да ги препрочитам след години. Смятам, че би било дори по-добре да направите това с вашите мисли за благодарност!

Когато започнем да пишем желанията си, може да се случат невероятни чудеса! Извадете дневника си и документирайте вашите мечти. Вселената чете.

Ето и няколко упражнения:

  • Започнете деня с благодарност! Помислете за всички неща, за които сте благодарни, и след това помислете за какво искате да сте благодарни пред предстоящия ден. Например: „Благодарен съм за безопасното пътуване към работа, за хубавото място за паркиране, за положителното общуване днес…“
  • Запишете всички благодарности на лист хартия или в дневника си, или го публикувайте в интернет, или го сложете в специален буркан.
  • Изброите 5 благословии, които вече имате и 5, които искате да създадете. Можете да го направите!

 

Ангелски молитви – Кайл Грей, kylegray.co.uk

Издателство: Аратрон, aratron.org

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Правилната молитва е молитва за благодарност

Думата, която ще промени живота ви…

Колкото по-благодарен си, толкова повече неща, за които да си благодарен, идват в живота ти

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си