Желанията ни се материализират само ако има силна вяра в тяхното осъществяване

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Всяко нещо изисква точно определено време, за да се случи. От нас се иска да сме търпеливи и да вярваме, че желанията ни ще се сбъднат.

Авторът: Справедливостта на времето се състои в това, че то ще изпълни и сегашните ни желания, само че това ще се случи, когато им дойде времето.

Читател: Къде е справедливостта, ако аз искам да получа нещо сега, а то ще се случи някога в бъдещето?

Авторът: Всичките ни минали желания са били силни и непреклонни, затова справедливото време първо ще изпълни тях, а едва после тези, които са възникнали сега. Тъй като имаме прекалено много желания, изпълнението им се разтяга във времето.

Читател: Ако силата на времето е толкова могъща, защо да не изпълни едновременно всичките ми желания?

Авторът: Тя би ги изпълнила едновременно, но ние не можем да получим всичко едновременно. Например, дори едновременно да искате и торта, и сладолед, все едно ще ги ядете едно по едно.

Читател: Много хубаво говорите. Само че ми се налага да получавам едно след друго не торта и сладолед, а само шамари. Това какво е – също резултат на мои предишни желания? Намерете ми човек, който иска да получава шамари!

Авторът: Не, разбира се, никой не иска да страда. Страданията идват като резултат от наши минали неправилни постъпки. Ако с постъпките си ние сме съсипали щастието на други живи същества, по законите на справедливостта ще ни се наложи да изтърпим точно толкова страдание, колкото сме причинили на другите хора. Тези страдания също се случват, когато им дойде времето.

Читател: Разбирам това така – ако в живота ми се случват само неприятности, значи в някой предишен живот съм правил само лоши неща, като успоредно с това не съм имал никакви добри желания.

Авторът: Не преувеличавайте. Нима в живота ви не е имало нищо хубаво?

Читател: Разбира се, че е имало. Но след като ние страдаме толкова много за сътвореното, защо вършим тези лоши неща? Нима искаме да страдаме заради тях?

Авторът: Не, просто ние не винаги разбираме кои постъпки са добри, а кои – лоши. Просто не ни стигат знания как да живеем правилно. Всички страдания ни сполетяват точно заради отсъствието на това важно знание. За да не може силата на времето да ни накара да страдаме в някакъв момент, трябва да познаваме законите на щастливия живот. Тогава за в бъдеще при нас ще идва само щастието.

Читател: Има толкова много хора, които страдат. Нима всичките те не знаят как да живеят правилно?

Авторът: Да, те всичките са лишени от това познание, иначе не биха страдали.

Читател: Казвате, че всички желания се изпълняват, тогава аз бих заявил: „Искам да знам как да бъде щастлив!“ И какво, в този случай моето желание ще се изпълни и аз ще намеря щастието?

Авторът: Несъмнено ще се изпълни. Но за да не бъдете разочарован, трябва да разберете в какво се състои разликата между желанията на детето и възрастния човек. Детето иска ту едно, ту друго и всичките му желания приличат на игра. Затова тези желания се изпълняват също така – по детски. Възрастният, зрелият човек не се забавлява с игрички, той иска твърдо да осъществи желанията си. Справедливото време отговаря на такива желания също така зряло.

Читател: Как да поискаме силно „да научим как да бъдем щастливи“?

Авторът: Желанията са силни само тогава, когато има силна вяра в тяхното осъществяване. Тази вяра идва при човека, когато съществува дълбоко, проверено на практика знание за това, че щастието и справедливостта в този свят не са някаква измислица, а реалност. Заради това само след като се сдобием с твърда вяра в справедливостта на законите в света, в който живеем, ние ще бъдем способни да изградим в себе си твърдо желание да „научим как да бъдем щастливи“.

 

Законите на щастливия живот – Олег Торсунов, torsunov.eu

Издателство: ББ Фарм

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Милан Кундера: Ако търсиш безкрая, трябва просто да затвориш очи…

Действайте така, сякаш мечтата ви е вече реалност

Борейки се да спечелим любовта на мъжа до себе си, губим себе си