Всичко може да ни се случи. Стига да сме търпеливи и вярващи

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

За да се изпълни желанието ни, са нужни подходящи условия. А те се създават от нас – с търпение и вяра.

В Природата съществува следния закон: всяко желание може да се изпълни, когато има благоприятни условия за него. Съществуват у нас желания, но това не значи, че те трябва да се изпълняват, когато пожелаем. За всяко желание, вложено в нас, трябва да знаем кога е времето да се изпълни. Щом трябва да се изпълни желанието, ще има и подходящи условия за него.

Ако в невидимия свят е определено да бъдеш богат, непременно ще имаш условия за това. Щом си роден с музикални способности, ще се намери инструмент, на който да свириш, ще се събере и публика да те слуша. Ако баща ти не може да ти купи инструмент и няма хора, които да те слушат, ти няма да станеш музикант. Някога вместо баща ти друг ще ти купи инструмент; и ако това не стане, ти пак ще се развиваш музикално, но сам за себе си.

Има случаи, когато някои хора сами са си правили инструменти. И аз мога да ви кажа как да си направите един инструмент. Вземете една дъска, добре изгладена и полирана, забийте горе и долу по няколко гвоздея; на тях ще обтегнете няколко струни. С едно перце или пръсти можете да си свирите тихо, никой да не ви чува. Ако ви чуят, ще ви се смеят, но вие не обръщайте внимание. Един много даровит англичанин сам си направил един прост инструмент , на който свирел хубави мелодии. Ако на такъв инструмент свирел толкова хубаво, можете да си представите как би свирил например на цигулка „Страдивариус“!

Когато се казва на човека да не се гневи, да не се обезсърчава, имаме предвид да се пази от всичко, което може да развали неговия инструмент – дарбата. Всяка лоша дума, която минава през устата на човек, е в сила да го разстрои. Който не е пял, не е развивал гърлото си, следователно не е развивал и своите дарби. Щом сте слезли на Земята, ще пеете, за да развиете своя инструмент. 

 

Сеятелят – Петър Дънов, bratstvoto.net

Издателство: Бяло братство,  bialobratstvo.info

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

За да сме щастливи, трябва да се научим да вършим всичко навреме

Истинското щастие е вътре в нас. Просто чака да бъде намерено! 

Бог има план за всеки човек. И за теб има план. Послушай сърцето си и ще разбереш какъв е!

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си