Всичко може да ни се случи. Стига да сме търпеливи и вярващи

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

За да се изпълни желанието ни, са нужни подходящи условия. А те се създават от нас – с търпение и вяра.

В Природата съществува следния закон: всяко желание може да се изпълни, когато има благоприятни условия за него. Съществуват у нас желания, но това не значи, че те трябва да се изпълняват, когато пожелаем. За всяко желание, вложено в нас, трябва да знаем кога е времето да се изпълни. Щом трябва да се изпълни желанието, ще има и подходящи условия за него.

Ако в невидимия свят е определено да бъдеш богат, непременно ще имаш условия за това. Щом си роден с музикални способности, ще се намери инструмент, на който да свириш, ще се събере и публика да те слуша. Ако баща ти не може да ти купи инструмент и няма хора, които да те слушат, ти няма да станеш музикант. Някога вместо баща ти друг ще ти купи инструмент; и ако това не стане, ти пак ще се развиваш музикално, но сам за себе си.

Има случаи, когато някои хора сами са си правили инструменти. И аз мога да ви кажа как да си направите един инструмент. Вземете една дъска, добре изгладена и полирана, забийте горе и долу по няколко гвоздея; на тях ще обтегнете няколко струни. С едно перце или пръсти можете да си свирите тихо, никой да не ви чува. Ако ви чуят, ще ви се смеят, но вие не обръщайте внимание. Един много даровит англичанин сам си направил един прост инструмент , на който свирел хубави мелодии. Ако на такъв инструмент свирел толкова хубаво, можете да си представите как би свирил например на цигулка „Страдивариус“!

Когато се казва на човека да не се гневи, да не се обезсърчава, имаме предвид да се пази от всичко, което може да развали неговия инструмент – дарбата. Всяка лоша дума, която минава през устата на човек, е в сила да го разстрои. Който не е пял, не е развивал гърлото си, следователно не е развивал и своите дарби. Щом сте слезли на Земята, ще пеете, за да развиете своя инструмент. 

 

Сеятелят – Петър Дънов, bratstvoto.net

Издателство: Бяло братство,  bialobratstvo.info

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

За да сме щастливи, трябва да се научим да вършим всичко навреме

Истинското щастие е вътре в нас. Просто чака да бъде намерено! 

Бог има план за всеки човек. И за теб има план. Послушай сърцето си и ще разбереш какъв е!

Из „Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота“

"Защо ли нещата трябва да се променят, - прошепна Прасчо. Пух помисли, помисли и каза: Така имат възможност да станат по-добри." - "Мечо Пух", Алън Милн

...Промяната не иска да разруши живота ни. Тя идва, за да преподреди живота ни. Размества мозайката, за да нарисува нова картина, по-красива, по-завършена, по-пъстроцветна картина. Картина, в която нещата, които са били излишни, са премахнати. А нещата, които са липсвали, са на мястото си. Картина, която е нашата картина. 
Затова, когато ни се струва, че животът ни се преобръща с главата надолу, нека си напомним, че ние виждаме само отрязък от картината. Цялостната картина я вижда единствено Бог. Нека се оставим в ръцете Му. Нека Му се доверим...
(продължава)

Автор: Гергана Лабова

Помогни на МОСТ за книги да продължи, заделяйки с $1 / месечно.

От наша страна, ще tи предоставим свободен ежедневен достъп до всички публикации в новия ни проект "Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота".

Чети на: www.patreon.com/GerganaLabova

(До 10 февруари 2019 всички текстове ще са достъпни за четене.)

Become a Patron!

Сподели мнението си