Иван Вазов: „България заслужава да се потрудим за нея.“

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Блог

снимка: chainimage.com

снимка: chainimage.com

Чичовци – Иван Вазов

Нито жена, нито злато, нито сребро не правят человека благополучен на този свят, а знаеш ли кое? … Свободата. … Па друго не ти трябва…

Гласовете ви чувам – Димитър Талев

Нам ни е нужно да бъдем всички заедно и на едно место. Да вървим по пътя, който ще ни събере, а не да търсим все нови пътища, които ни разединяват. Ние ще надвием, ако сме всички заедно.

Българи от старо време – Любен Каравелов

Обичам те, мое мило отечество! Обичам твоите балкани, гори, сипеи, скали и техните бистри и студени извори! Обичам те, мой мили краю! Обичам те от всичката си душа и сърце, ако ти и да си обречен на тежки страдания и неволи! Всичко, що е останало в моята осиротяла душа добро и свято – всичко е твое!

Оптимистична теория за нашия народ – Иван Хаджийски

България трябва да стане богата, благоденстваща и щастлива, но – за всички. Тогава целият български народ ще разгърне скритите си сили и ще си създаде в новата история място и участ, каквато заслужават неговият устрем, неговите амбиции, неговото трудолюбие и неговата прекрасна земя. Той ще стане тъй велик и уважаван, какъвто е бил и в миналото.

Силата на българина – Кирил Христов

Националните трагедии не са прихлупили завинаги хоризонта пред нашия народ. Един ден отново ще настъпи онази епоха на национален възход, в която най-после ще постигнем целите, преследвани в миналото.

 

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.