Здравето и щастието идват, когато се научим да балансираме случващото се в душата ни

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Всичко, което се случва в душата, се отразява на тялото ни. Ако опознаем себе си, ще бъдем по-здрави и щастливи.

Животът ни е възможност за душата да опознае по-добре своите дадености и да се научи да ги проявява в света на полярностите, без да губи многоизмерната връзка с Източника, но и без да е ограничавана от знанието за това, което е. Затова докато е в тялото, тя участва в своеобразна виртуална игра. Ключът към успеха е в това да стигнем до осъзнаването за истинската си същност и да открие вратата към другите светове, както и порталите за преход и общуване, докато е в плътния си носител. Животът, в който играем различни роли, е огледало за душата ни, а и за самите нас като хора, ако наистина виждаме зад привидната реалност на материалното и разбираме знаците, които получаваме чрез неразположенията на тялото, числата, буквите, планетите и всичко, което ни заобикаля. Нашето емоционално тяло е най-чувствителният пласт на огледалото и затова смисълът на саморазвитието и самоусъвършенстването ни е да постигнем спокойствието на наблюдателя, а емоциите и чувствата ни да са балансирани. Ние непрекъснато се оглеждаме в другите и самите ние сме огледало за тях. Често виждаме в другите това, което вярваме, че не откриваме в себе си. И най-често се дразним от онези неща в тях, които не харесваме и не приемаме в самите себе си.

Една от опитностите ни като хора е да се научим да активираме вълшебните свойства на огледалото и да гледаме в него през очите на душата. Това е едно от посланията на древната мъдрост „Опознай себе си“! Това е универсална и вечна опитност, която е многопластова и не остарява, защото е приложима, докато във Вселената има живот и разум. „Опознай себе си“ е мъдрост, своеобразна парола за достъп до истинската самоличност на човека. Когато всеки опознае силата и възможностите на тялото, душата и духа, тогава ще намери лоста, с който да преобърне представите си за смисъла на живота и на смъртта.

Душата ни е отровена от скрити и явни страхове, агресия, комплекси и стрес. Когато поддържаме само хигиената на тялото, а забравяме да пречистваме душата, вирусите на отрицателните мисли и чувства атакуват клетките ни. Негативизмът блокира правилното протичане на енергията през системата от чакри. Ако не коригираме сами своите пропуски и грешки и не преодолеем страховете, комплексите, омразата, агресията, завистта, се проявяват болестите на тялото. Те са израз на нерешени проблеми на духовно ниво.

Отлична профилактика на душата е редовното  пречистване с енергията на молитвата, прошката и любовта. Защото молитвите са като енергийни гимнастики за душата, която раздвижва енергиите, премахва блокажите и възстановява връзката ни както с истинската ни същност, така и с Източника, от който сме породени. За нашето душевно здраве помага и любопитството на духа, в търсене на отговорите на вечните въпроси за произхода на живота, разума и човешката раса.

Една от целите на живота ни е да се научим да чувстваме и усещаме това, което става вътре в нас. Затова трябва да използваме „огледалото“ на вътрешното си зрение. Когато ставаме по-възприемчиви към сигналите на тялото, ще отстраняваме по-бързо проблемите на енергийно ниво, които пораждат заболявания на физическата ни обвивка.

 

Подкрепа от небето – Нина Ничева

Издателство: Аратрон, aratron.org

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги

Прочетете още:

Виждаме само това, което преживяваме

Щастието е в нашите ръце. Трябва само да създаваме повече положителни мисли

Щастието не е място, до което стигаш, а състояние, което създаваш