Ако фокусираме ума си върху това, което искаме, то непременно ще се случи

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Нашият живот е проекция на това какво си мислим.

Съзидателната визуализация е  способността да виждате с ума си. Това е способност, която всеки човек притежава, макар че при някои тя е по-добре развита по рождения. Всеки път, когато си фантазирате, вие визуализирате. С всяка своя мисъл вие създавате в ума си една картина. Ето един пример.

Помислете си за някой свой приятел от началното училище. Обърнете внимание на образите, които веднага нахлуват в ума ви, докато мислено съживявате някои от веселите моменти, които двамата сте преживели заедно. Спомнете си някой случай, когато сте били горди от себе си, заради нещо, което сте извършили. Отново се насладете на картините и чувствата, изпълващи съзнанието ви във връзка с това преживяване.

Тези представи са част от вашата памет, откъдето просто ги извиквате повторно. В същото време, вие постоянно създавате наум въображаеми картини за събития, които все още не са се случили. Представете си двама тинейджъри, отиващи на парти. Едното от момчетата вижда как пристига на мястото на събитието и никой не му обръща внимание. Другото си представя как влиза уверено и среща привлекателно момиче. Как мислите, кой от двамата ще прекара по-добре на партито? И двамата са си изградили представа за една ситуация от близкото бъдеще и тези мислени картини са решаващи за това, което в действителност ще се случи. Можете да бъдете почти сигурни, че първото момче няма да се забавлява изобщо, докато второто ще си прекара чудесно. Техните мисли са едни самоосъществяващи се пророчества.

Представяли ли сте си някога какъв би бил животът ви, ако можехте да имате, да направите или да бъдете това, което искате? Това значи да можете да извлечете полза от съзидателната визуализация. Хората могат да ви нарекат фантазьор, но в такъв случай те нямат никаква представа за силата на фантазиите.

Някои от нас оставят своите велики мечти да умрат, докато други ги подхранват и съхраняват, грижейки се за тях при трудни времена, докато отново не изгрее Слънцето, което винаги заблестява за тези, които се надяват, че техните мечти ще се сбъднат.

Вашият мозък е невероятен инструмент, който може да ви предостави всичко, което пожелаете. Нашият ум функционира като магнит, който привлича към нас това, което мислим. Ако постоянно мислите за липсата на пари, Вселената ще се погрижи да останете бедни. Ако вярвате, че във Вселената съществува изобилие и вие имате право на своя дял от него, познайте какво ви очаква: живот, пълен с изобилие.

Съзидателната визуализация е много повече от позитивно мислене. Позитивното мислене е много полезно упражнение и всички ние трябва да се стремим да имаме колкото е възможно повече положителни мисли през деня. Съзидателната визуализация, обаче, стига по-далеч. Тя е процес, който ни позволява да създадем определена позитивна мисъл и след това да направим каквото трябва, за да може тя да се превърне в реалност. Положителното мислене е една от стъпките към постигането на тази реалност.

Съзидателната визуализация е процес, който ни позволява да фокусирате ума си върху това, което искате, а не върху това, което се стремите да избегнете. Когато я изпълнявате правилно, умът ви започва да привлича към вас това, което желаете.

 

Съзидателна визуализация – Ричард Уебстър, psychic.co.nz

Издателство: Аратрон, aratron.org

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги

Прочетете още:

Ако обичаш някого, пращай му своите положителни мисли. Така му даряваш светлина да се справи с всичко в живота

Ако се научим да променяме всяка негативна мисъл, ще мислим позитивно дори за неприятните неща

Каквото посееш, това ще пожънеш. Каквото си мислиш, това ще ти се случва