Отворете широко очите си, за да видите щастието си. То се крие в малките неща….

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Щастието е въпрос на избор. За да сме щастливи, трябва да искаме щастието да дойде при нас, да изпълваме ежедневието си с позитивни мисли.

Ако искате да тъгувате, никой на този свят не може да ви донесе щастие. Но ако изберете да сте щастливи, никой и нищо на света не може да ви отнеме това щастие.

Ако сте се отказали да вярвате, че ще намерите щастието, не унивайте. Не губете надежда. Вашата душа, която е отражение на вечно радостния Дух, е щастие само по себе си. Ако очите на концентрацията ви са затворени, не можете да видите как слънцето на щастието гори в гърдите ви.

Но колкото и силно да стискате очите на вниманието, лъчите на щастието непрестанно се мъчат да проникнат през затворените врати на съзнанието ви. Отворете дверите на спокойствието и ще откриете яркото слънце на радостта вътре в себе си.

Ще видите радостните лъчи на душата, ако насочите вниманието си навътре. Не търсете щастието само в красивите дрехи, превъзходните ястие и други удобства. Те ще затворят щастието ви зад решетките на материалното съществуване.

Ако твърдо сте решили да намерите радост вътре в себе си, рано или късно ще успеете. Търсете я всеки ден чрез все по-дълбока медитация и несъмнено ще постигнете вечното щастие вътре в себе си.

Щастието няма да дойде, ако безпомощно си го пожелаваме, а като го мечтаем, мислим и живеем при всякакви обстоятелства. Каквото и да правите, запазете подводното течение на щастието, тайната река на радостта, която тече под пясъците на мислите ви и каменистата почва на тежки изпитания.

Има хора, които почти винаги са усмихнати, а в себе си таят разядено от мъка сърце. Те бавно линеят под сянката на кухите усмивки. Други пък се усмихват рядко, но под повърхността им бълбукат милион фонтани на усмихнато спокойствие.

Научете се да бъдете щастливи тайно, в сърцето си, независими от обстоятелствата, и си казвайте: „Щастието е най-голямото, божествено рождено право – заровеното съкровище в душата ми. Открих, че притежавам тайно богатство, за което и кралете не могат да мечтаят“.

 

Как да бъдем щастливи? – Парамаханса Йогананда

Издателство: Прозорец, prozoretz.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги

Прочетете още:

Щастието не е това, което притежаваме, а това, което ни се случва всеки ден

Здравето и щастието идват, когато се научим да балансираме случващото се в душата ни

Колкото повече се свързваме с хората около себе си, толкова повече ценни уроци научаваме