Следвайте сърцето си – то никога не лъже!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Когато ви се струва, че нямате избор как да живеете, спрете. Затворете очи и издишайте. Всичко е във ваши ръце – вие притежавате силата да промените ВСИЧКО!

Всеки търси щастието, но много малко хора осъзнават, че външните придобивки – мечтаната къща, новата кола, престижната работа или изисканите приятели – могат да ви донесат само временно удоволствие. Вещите, хората и работните места идват и си отиват. Само когато откриете истинската цел на живота си, ще намерите вътрешен покой.

Вашите съкровени желания

Сърдечните заболявания, които причиняват най-много смъртни случаи в САЩ, могат да бъдат предизвикани и от други фактори освен затлъстяването и високите нива на холестерол в кръвта. Тъй като тялото, умът и духът са едно цяло, емоционалните и умствените ви състояния имат кумулативен ефект върху вашето здраве и благополучие. Ако вътре във вас бушува вътрешен конфликт, защото дълбоко в себе си знаете, че вършите нещо, което не искате, това няма как да не ви стресира.

Ако имате напрегнат начин на живот, имунната ви система отслабва. Тялото ви реагира, като се разболява или проявява други болезнени симптоми. Когато изпитвате болка, може да решите да я облекчите с наркотици или алкохол, които само да влошат здравето ви.

Ако сте напрегнати и неуравновесени, твърде вероятно е да не осъзнавате какви са съкровените ви желания. Поради това правите избори, които не са за ваше добро. Лесно е например на попаднете на неподходяща за вас работа или да прекарате часове в пазаруване на неща, от които нямате нужда. Задлъжняването е високата цена, която плащате за своето щастие. Или може да не осъзнавате какво е важно за вас и затова да попадате на неподходящи партньори.

Желанието ви за живот се превръща в цинизъм и примирение, ако машинално ядете, работите и спите всеки ден. Лесно се депресирате и изпадате в криза.

Живейте пълноценно

Не е нужно да преживеете криза, за да промените живота си. Всичко, от което се нуждаете, е да познавате себе си. Да живеете пълноценно означава да познавате истинския си Аз и да знаете какво наистина цените.

Да следвате сърцето си може да се окаже по-трудно, отколкото звучи, защото мисията ви често изглежда непостижима. За да преследвате мечтите си, е нужна смелостта да повярвате в собствените си сили.

Може да се наложи да преодолеете някакво изпитание или пречка. Именно тогава вие израствате. Налага ви се да рискувате и да нагазите в непознати води. Но за душата ви – вашата духовна същност, която превъплъщава любовта и която е вечна и свещена – това е еволюционно пътуване, тъй като тя постоянно търси израстване и развитие. Душата търси нови преживявания, защото застоят спира развитието ѝ. Истинският ви Аз привлича точните обстоятелства, които да му дадат възможност да се учи и да се сдобие с мъдрост.

Понякога може да ви се струва, че нямате избор как да живеете живота си. Може би вярвате, че трябва да правите онова, което изискват от вас родителите ви. Или може би знаете какво искате, но нямате нужната увереност да го преследвате. Може би нямате достатъчно емоционална или финансова подкрепа, за да преследвате мечтите си. Въпреки това, ако прекалено много се отклоните от истинската си цел, често изпадате в криза, която ви кара да осъзнаете какво е най-важно за вас. Не е нужно да се случи някакво нещастие, за да се събудите – вие притежавате силата да промените живота си във всеки един момент.

 

Кармични избори – Джуна Уоутан

Издателство: Аратрон, aratron.org

Прочетете още:

Когато се чувстваме зле, отхвърляме даровете на Вселената

Не е вярно, че не се нуждаем от никого! Трябва ни някой, с когото да споделяме…

Ако преодолеем своята неувереност, ще се справим с всяка ситуация