Любовта е това, което остава, когато се освободим от страха и осъждането

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Обичай, Откъси
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Ако избираме любовта във всеки един миг от живота си, то той ще бъде изпълнен с мир и щастие.

Аз съм пристрастна към представата, че животът е дар, тъй като вярвам, че тя може да трансформира нашия живот и света ни. Гледам на основаните на страха космологии като на ракови клетки – слаби, болни клетки, които могат да атакуват собствения си носител.

Всички ние имаме ракови клетки в тялото си, но през повечето време тези клетки са под контрола на имунната система и са изхвърлени навън като нездрави. Но ако вие постоянно атакувате себе си чрез вина и несигурност или се чувствате хванати в капан, безсилни и уплашени, или се стараете да угодите на другите за своя собствена сметка, или тайно обвинявате околните, или изпитвате негодувание към тях, или се концентрирате върху това, което е лошо, погрешно или опасно, или просто смятате живота за празен и безсмислен – ако се самоизяждате отвътре – раковите клетки добиват сила, докато в същото време любящата ви имунна система отслабва. Тогава болните ракови клетки могат да се обединят и да поемат контрол над живота ви. Но истинският рак е вашата космология – токсичните ви убеждения за живота, Бог и Космоса.

Нищо не е по-важно в живота ви от това дали вашият мит за реалността е основан на любовта, или на страха. Той определя дали ще се чувствате изолирани от любовта, или свързани с нея. Той определя дали ще реализирате мечтите и желанията си, или ще се задоволите с това, което се очаква от вас. Той определя дали ще се чувствате сигурни в света, или застрашени. Той определя дали ще имате изпълнени с любов и близост връзки, или връзки, основани на приспособяването, контрола и саможертвата. Той определя дали ще се чувствате тревожни, виновни и депресирани, или радостни, спокойни и сърдечни. Космологията, основана на любовта, ви помага да откриете вътрешен мир, което от своя страна, ви позволява да изградите спокойни и изпълнени с любов връзки. Тогава всички ние ще можем да създадем един мирен и любящ свят. Любовта ни обединява и свързва. Тя ни дава цялост.

 

Животът е дар – Джил Едуардс, livingmagically.co.uk/gill-edwards

Издателство: Аратрон, aratron.org

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги

Прочетете още:

Ако не се чувстваме обичани, сме склонни да нараняваме без причина

Ти си значим!

Когато естествено изразяваме любовта си, се случват чудеса