Любовта е това, което остава, когато се освободим от страха и осъждането

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Обичай | 0 Коментара
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Ако избираме любовта във всеки един миг от живота си, то той ще бъде изпълнен с мир и щастие.

Аз съм пристрастна към представата, че животът е дар, тъй като вярвам, че тя може да трансформира нашия живот и света ни. Гледам на основаните на страха космологии като на ракови клетки – слаби, болни клетки, които могат да атакуват собствения си носител.

Всички ние имаме ракови клетки в тялото си, но през повечето време тези клетки са под контрола на имунната система и са изхвърлени навън като нездрави. Но ако вие постоянно атакувате себе си чрез вина и несигурност или се чувствате хванати в капан, безсилни и уплашени, или се стараете да угодите на другите за своя собствена сметка, или тайно обвинявате околните, или изпитвате негодувание към тях, или се концентрирате върху това, което е лошо, погрешно или опасно, или просто смятате живота за празен и безсмислен – ако се самоизяждате отвътре – раковите клетки добиват сила, докато в същото време любящата ви имунна система отслабва. Тогава болните ракови клетки могат да се обединят и да поемат контрол над живота ви. Но истинският рак е вашата космология – токсичните ви убеждения за живота, Бог и Космоса.

Нищо не е по-важно в живота ви от това дали вашият мит за реалността е основан на любовта, или на страха. Той определя дали ще се чувствате изолирани от любовта, или свързани с нея. Той определя дали ще реализирате мечтите и желанията си, или ще се задоволите с това, което се очаква от вас. Той определя дали ще се чувствате сигурни в света, или застрашени. Той определя дали ще имате изпълнени с любов и близост връзки, или връзки, основани на приспособяването, контрола и саможертвата. Той определя дали ще се чувствате тревожни, виновни и депресирани, или радостни, спокойни и сърдечни. Космологията, основана на любовта, ви помага да откриете вътрешен мир, което от своя страна, ви позволява да изградите спокойни и изпълнени с любов връзки. Тогава всички ние ще можем да създадем един мирен и любящ свят. Любовта ни обединява и свързва. Тя ни дава цялост.

 

Животът е дар – Джил Едуардс, livingmagically.co.uk/gill-edwards

Издателство: Аратрон, aratron.org

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги

Прочетете още:

Ако не се чувстваме обичани, сме склонни да нараняваме без причина

Ти си значим!

Когато естествено изразяваме любовта си, се случват чудеса

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си