Всичко, което ни се случва, си има причина. Просто трябва да се вгледаме по-внимателно

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Понякога е нужно да изпаднем в криза, за да осъзнаем, че се нуждаем от промяна и да се мотивираме да я създадем.

Дори да ви е трудно да го приемете, всичко, което ви се случва, е резултат от изборите, които сте направили в миналото. Често пъти е лесно да признаете собствените си заслуги по отношение на положителните страни от живота си, но е трудно да приемете ролята, която сте изиграли в негативните събития. Да признаете пред себе си, че е било грешка да изтеглите заем, да се разведете или да останете на безперспективната си работа, е проява на смелост. Но веднъж щом поемете пълна отговорност за всички свои избори – добри и лоши, съзнателни и несъзнателни – ще върнете своята самоувереност и вътрешен мир.

Тук искам по-точно да определя значението на думата „вие“. Вие не сте нито вашето тяло, нито вашата личност. Не сте вашите мисли или емоции. Истинският ви Аз е душата ви, която е вечна на Божества, и е свързана с всеки и всичко във Вселената. Истинският ви Аз съществува в тишината между мислите ви и пребивава във времето между всичко вдишване и издишване. 

Всички ние сме едно цяло, но има нещо, което ни отделя един от друг и прави всеки от нас уникален. Егото, или личността ви, е източник на вашата индивидуалност. Докато за егото ви съществуват граници, душата ви е безкрайна. Тя живее в настоящето, а егото ви е обсебено от миналото и бъдещето. 

Душата ви се е превъплътила в човешко тяло и е приела човешка личност. Вашият съзнателен ум е плод на личността ви и вие изразявате егото си чрез мислите си. Прераждането ви на Земята е еволюционно пътуване, чиято крайна цел е да натрупате мъдрост и да откриете Божествената си природа. Понякога личността и подсъзнателният ум подкрепят мисията на душата ви, а понякога ви отклоняват от истинския ви път.

 

Кармични избори – Джуна Уоутан

Издателство: Аратрон, aratron.org

Прочетете още:

Когато се чувстваме зле, отхвърляме даровете на Вселената

Не е вярно, че не се нуждаем от никого! Трябва ни някой, с когото да споделяме…

Ако преодолеем своята неувереност, ще се справим с всяка ситуация

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си