Нашият свещен копнеж: да обичаме и да сме обичани!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Не се страхувай, Откъси
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Единствената пречка по пътя към щастието е страхът. Страхът от отхвърляне.

Егото не е ваш враг. То не е враг на никого. Това, което най-много се доближава до идеята за враг, е режимът на страха. Когато вибрациите ви са ниски, егото функционира в режима на страха, тласкайки ви към прояви на отбранителност или саботаж на самите себе си. То се опитва да се застрахова, че сте в безопасност и сте обичани, но единствените му методи са борбата, бягството, застиването на място и пристрастяванията. То или контролира, или се жертва. То се бори. Чувства се като жертва или като мъченик. Погълнато е от вина или чувство за безполезност. Оглежда се за евентуални заплахи. Стъпква чувствата и желанията ви. Прави най-доброто, на което е способно, за да ви помогне, но постоянно ви спъва.

Съществува мъчителна пропаст между егото и вашия Висш Аз. Но когато тръгнете нагоре по емоционалната стълба и се издигнете над гнева и раздразнението, стигайки до надеждата и отвъд нея, вие преминавате в здравословното его. Знаете, че сте в безопасност и сте обичани. Протягате се към мечтите си. Включвате се в потока. Верни сте на себе си. Здравословното его (или личност) живее в режима на любовта и работи в сътрудничество с вашия Висш Аз.

Здравословното его живее в режима на любовта

Вместо да се вслушвате в кресливите гласове на страха и осъждането или в тежкото бреме на социалните правила, накарайте ума си да притихне и слушайте вътрешния глас на любовта. Той не е толкова силен или настоятелен като гласа на страха, но винаги присъства на заден план. Този глас никога не ви налага с тояги; той държи в ръка единствено морков. Той е спокоен и нежен. Успокояващ и утешаващ. Той е изпълнен с обещание за свързване и разширяване. Той е лек и освобождаващ. Кара ви да се чувствате сигурни, достойни и горди от себе си.

Призовава ви да се включите в потока. И ви позволява да обичате себе си, света и другите  безусловно. Без тревога, вина или отбранителност. Без упреци, атаки или изисквания. Без да се нуждае от някой или от нещо, за да бъде „съвършен“, и без да се нагажда, за да ви се хареса.. Когато слушате гласа на любовта, сърцето ви се отваря към Вселената. Вие съзирате светлината и красотата в другите и собствените ви мечти и представи придобиват по-мащабни измерения. Подобно на червената нишка на Ариадна, този глас може да ви помогне да излезете навън от страшния лабиринт и да се озовете обратно в прегръдките на светлината.

И така, какъв е вашият свещен копнеж? Накъде ви зове гласът на любовта?

 

Животът е дар – Джил Едуардс, livingmagically.co.uk/gill-edwards

Издателство: Аратрон, aratron.org

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги

Прочетете още:

Ако не се чувстваме обичани, сме склонни да нараняваме без причина

Ти си значим!

Когато естествено изразяваме любовта си, се случват чудеса