Силата да промените живота си се крие във… Вас!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Само ние сме способни да променим съдбата си. Първо, трябва да се вслушаме в тялото си – то знае кое е най-добро за нас.

Научете се да изцелявате себе си и да се освобождавате от негативните убеждения, които ви държат в плен. Отърсете се от разрушителни емоции – като негодувание, страх, потиснатост, гняв, разочарование, ревност и безнадеждност. Свържете се с мъдростта на своето тяло; научете се да използвате интуицията си; отворете сърцето си; изпълнете се с радост, състрадание, яснота, вътрешен покой и любов. Открийте вродената интелигентност на тялото си и я използвайте, за да постигнете удивителна трансформация.

Не искам от вас да ми вярвате. Важното тук е не да слушате другите, а да откриете своите собствени отговори. Вярвам, че всеки, който вложи от себе си в процеса, получава многобройни дарове, прозрения, разширено съзнание и възможности за израстване, трансформация и изцеление. Аз мога да ви дам ключа, но как ще го използвате, зависи изцяло от вас. Само вие имате силата да промените живота си.

Тялото ви дава обратна връзка. Ще ви покаже как да разбирате неговите послания с помощта на редица практически упражнения за хармония и изцеление. Всички те са прости, лесни и бързи; не ви е нужен предишен опит. Щом можете да дишате, релаксирате, четете, мислите и движите тялото си, можете и да се изцелите.

В ръцете ви са инструментите, с които можете да отстраните деструктивните модели и убеждения, както и емоционалния товар на клетъчно ниво, за да откриете невероятното същество, което всъщност представлявате: пълно със сияен потенциал, гениалност и божествена сила. Единственото, което се иска от вас, е да сте готови да използвате информацията, която е пред вас, за да изцелите себе си и да промените живота си.

Aко използвате тази книга редовно, не само ще помогнете на тялото си да се изцели, но и ще промените живота си, като се освободите от негативизма, който ви ограничава, възпира и изпълва със страх. Промените може да са очевидни още в самото начало, а може и да са едва доловими. Продължавайте да използвате методите и техниките, представени в тази книга, и в един момент ще осъзнаете, че сте се преобразили.
С помощта на упражненията от комплекса за настройване към тялото ще прозрете по-дълбоко в затрудненията си, а след това ще работете за изцелението. 

Упражнение за настройване към тялото

1. Седнете или легнете на удобно място.
2. Бройте обратно от 30 до 1, като дишате дълбоко и позволявате на ума и тялото си да се отпуснат.
3. Фокусирайте се върху онази част от тялото си, в която чувствате болка или блокаж.
4. Вдишайте зелен цвят в тази област в продължение на няколко секунди и поставете ръцете си върху нея.
5. Попитайте тялото си: „Има ли някакво послание, което искаш да ми предадеш?“. Посланието може да дойде във формата на мисли, думи, образи, прозрения, чувства, спомени и т.н.
6. Поемете си дълбоко дъх няколко пъти и позволете на посланията да излязат на повърхността. Не ги анализирайте.
7. Запишете посланията.
8. Кажете: „Призовавам Божествения изцеляващ разум да ми помогне да се освободя от всички болки, блокади и тежест в тази област“. Просто наблюдавайте и усещайте как плътната енергия напуска тялото ви.
9. Вдишайте бавно и дълбоко, като извиете леко назад главата и долната част на гърба. След това издишайте, като наклоните главата напред и позволите на гърба си да се изпъне. Правете го спокойно и отпуснато.
10. Направете упражнението за цветолечение, описано по-горе (Как Да работите с цветовете), като използвате индигов цвят за облекчаване на болката.
11. Кажете: „Призовавам Божествения изцеляващ разум да изпълни тази област с лечебна енергия. Позволявам на всички имунни механизми на тялото ми да се активират и то да възвърне състоянието си на съвършен баланс и здраве“.
12. Вдишвайте непрекъснато в продължение на една минута, за да може енергията да се натрупа.
13. Представете си топла, златна светлина, която преминава през цялото ви тяло и го възстановява.
14. Когато почувствате лекота, просто насочете съзнанието си към нещата от ежедневието и отворете очи.

Знайте, че сте активирали Божествения изцеляващ разум, който е в самите вас.
Можете да правите това упражнение всеки ден – както за да се фокусирате върху определени здравословни проблеми, така и за да поддържате и подобрявате здравето на цялото тяло. Можете да използвате упражненията като превантивна мярка или за да се почувствате по-силни, здрави и уверени.

Посланията на тялото – Ина Сигъл, innasegal.com

Издателство: Хермес, hermesbooks.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Щастливият и пълноценен живот е в това да се научим да презареждаме тялото и ума си с нови сили

Движете се! Тялото ви го иска, умът ви го иска, душата ви го иска…

Творческата енергия идва от тялото ни