Това, върху което се фокусираме, се увеличава

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Не се предавай, Откъси
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

За да сме здрави, физически и емоционално, трябва да се фокусираме само върху положителното. Защото то се увеличава…

 Десетте основни принципа на изцелението
„Изцеление“ означава цялостност. Ето защо, за да можем да се изцелим на всички нива, трябва да вземем под внимание различните аспекти, които правят възможно чудесното здраве.

Първи принцип
Превърнете здравето си в приоритет. Вие сте ценно същество, което заслужава прекрасно здраве и благосъстояние.
Истинското изцеление означава да се вслушвате в посланията, които тялото се опитва да ви предаде, и да осъществите промените, които ще възстановят лекотата и потока на енергия в тялото и живота ви, елиминирайки болестите и застоя.

Втори принцип
Отдайте дължимото на вашите емоции, вместо да ги заравяте дълбоко. Много хора посвещават голяма част от времето си да мислят, вместо да чувстват, защото второто ги кара да изпитват дискомфорт. Когато се появят нежелани чувства, те се опитват да ги изключат, като се развличат, гледат телевизия, поглъщат вредни храни, говорят по телефона, четат книги, слушат музика, пушат, вземат наркотици и прочее. Знайте обаче, че чувствата държат ключа към благоденствието. Те ви казват кое ви действа добре и кое – не, дали животът ви протича така, както би трябвало, или се движите в погрешна посока.
Чувствата ви дават възможност да израснете, да се избавите от болката, да постигнете идеалното тегло, да творите промени и да се освободите от бронята, която ви пречи да се насладите на здравето, вътрешния покой и радостта.

Трети принцип
Дишайте съзнателно. Много хора дишат учестено и повърхностно, като по този начин държат тялото си напрегнато и сковано, принуждавайки го да работи на по-високи обороти. Когато дишате бавно, дълбоко и съзнателно, вие чувствате тялото си, настройвате се към интуицията си, намалявате напрежението на ума си и пречиствате кръвта. Освен това енергията ви се повишава и се чувствате по-добре като цяло, тъй като дъхът разнася енергията по цялото тяло.

Четвърти принцип
Хранете се здравословно и съзнателно.
За да бъдем здрави, трябва да приемаме здравословна храна, която се грижи за тялото и ни дава енергия, жизненост и благосъстояние. Ако намирате време да си приготвяте здравословна храна, която да ядете бавно и да дъвчете съзнателно, ще дадете на тялото си възможност да се изцелява и регенерира бързо и лесно.

Пети принцип
Движете се. Много хора се оплакват, че се чувстват сковани, потиснати, унили и напълнели. Всеки от нас обаче може да си състави програма за физически упражнения, която да му помогне да постигне и поддържа желаното тегло, както и да стане силен, здрав, гъвкав и издръжлив. Благодарение на редовните упражнения ще се чувствате по-добре в кожата си, ще имате повече енергия, ще се пречистите от токсините и ще се изцелите. Направете си програма за физическа активност, включваща занимания, които ви доставят удоволствие.

Шести принцип
Вслушвайте се в тялото си. Опитвайте се да разберете кога има нужда да си почива, да играе, да се забавлява и да работи.  Когато хората не се вслушват в телата си, стават уязвими за стреса, напрежението, страха, тревожността и болестите. Почивайте по няколко минути на всеки два часа. Упражненията за разтягане, дълбокото дишане и кратката медитация могат да премахнат умората, сковаността и стреса и да ви превърнат в здрави, творчески настроени и спокойни личности.

Седми принцип
Бъдете креативни. Творчеството ви позволява да релаксирате, да се забавлявате и да откривате нови неща. То ви дава възможност да учите, да се развивате и да разкривате талантите си. Творчеството ни вдъхновява, развива въображението и ни прави по-находчиви и изобретателни. Удовлетворението, което ни носи, удължава живота, така че намерете занимания, с които да можете да изразявате творческата си същност.

Осми принцип
Добавете повече цвят към живота си.  Може да боядисате стените в зелено, защото зеленият цвят ви носи ведрост и спокойствие, да носите яркооранжева рокля или риза, от която се чувствате по-жизнени, или да държите повече цветя у дома за по-голяма свежест и обновление през зимните месеци. Каквото и да е, нека е цветно!

Девети принцип
Изградете  нагласа на признателност. Фокусирайте се върху чудесните неща в живота си, вместо да мислите за онова, което нямате, и да се оплаквате от ограниченията. Помнете, че това, върху което се фокусирате, се увеличава; ето защо, ако се концентрирате върху това, което ви прави нещастни, то също ще се умножава.

Десети принцип
Смейте се. Когато гледате на нещата от живота откъм забавната им страна, ще можете да се освободите от стреса и по-бързо да се изцелите.

 

Посланията на тялото – Ина Сигъл, innasegal.com

Издателство: Хермес, hermesbooks.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Щастливият и пълноценен живот е в това да се научим да презареждаме тялото и ума си с нови сили

Движете се! Тялото ви го иска, умът ви го иска, душата ви го иска…

Творческата енергия идва от тялото ни