Ти си магнит за своите преживявания: избирай ги мъдро

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

От какво зависят преживяванията ни с другите? От нагласата ни към тях. Защото ние сме магнит за всичко, което ни се случва, понеже сами го предизвикваме, често несъзнателно.

Ти имаш силата да извикваш от другите отношенията, които искаш. Но не можеш да стигнеш до нова и по-добра ситуация като насочваш вниманието си към настоящата. Вселената и всички физически и Нефизически играчи в нея откликват на вибрацията, която предлагаш. Няма разлика между вибрациите, които излъчваш, когато наблюдаваш, и Вибрациите, които излъчваш, докато си представяш… Ако си представиш живота такъв, какъвто искаш да бъде, всички съответстващи компоненти ще се съберат. И още по-важно – всички компоненти, които се съберат, ще си съдействат. Това е Законът.

Ти имаш силата да извикваш от другите отношения, които са в хармония със свободата и с растежа, и с радостта, защото във всеки един от другите има такива възможности. Във всеки един има възможна вероятност да бъде много разбиращ – или пък не. Да бъде някой много приятен – или пък не. Да бъде много позитивен – или негативен.

Преживяванията, които имаш с другите, идват от това, което си извикал от тях. Случвало ли ти се е да се държиш с някой по начин, по който не си възнамерявал? Все едно ти идва изведнъж. Това е било въздействието върху теб на очакванията от страна на другия. Наблюдавал ли си как се променя личността на едно дете в зависимост от възрастния, с когото си взаимодейства? Мило и приятно с един човек, и инатливо и раздразнително с друг! Ти си наблюдавал силата на влиянието на очакванията от другия.

Когато се приучиш на стабилно изравняване със своята По-всеобхватна перспектива, ще се добереш до Енергията, която създава светове, и ще бъдеш доволен от позитивния отклик, който получаваш от околните. Никога повече не обвинявай другите, с които имаш взаимоотношения. Вместо това приеми, че ти си магнит за своите изживявания. Истинската свобода идва от това разбиране.

Като се грижиш за връзката между себе си (във физическия ти фокус) и По-всеобхватната перспектива на твоето Вътрешно Аз, приучвайки се да течеш с мислите на твоя Първоизточник, които ти носят добри чувства, да се изравняваш с който-ти-наистина-си, да обичаш себе си, другите, с които взаимодействаш, няма да успеят да блокират потока на Благополучие. Те също или ще те обичат в замяна, или ще излязат от живота ти.

Вихърът – Естер и Джери Хикс, abraham-hicks.com

Издателство: Сребърно звънче,  srebarnozvanche.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Постоянство и търпение – ключови качества за изграждането на дълготрайна връзка

Всяка връзка има своите проблеми. За да е успешна една връзка, необходимо е да се научим да се справяме с проблемите заедно!

Връзката не решава собствените ни проблеми, а ни учи да се справяме с трудностите заедно

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте скоро!

Сподели мнението си