Луиз Хей: Помни: ти не си жерта на своите мисли. Ти избираш своите мисли!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Блог
снимка: naturalawakeningsnnm.com

снимка: naturalawakeningsnnm.com

Вдъхновяващи мисли на вдъхновяващата Луиз Хей – авторката, която ни накара да осъзнаем, че ние сме тези, които си позволяваме да сме щастливи, или не, да сме благодарни, или не, да сме удовлетворение, или не. Ние сме тези, които си позволяваме да живеем истински, или не.

Животът всъщност е много прост. Онова, което даваме, се връща при нас.

Единственото, което ни пречи да получаваме хубави неща в Живота, е, че не вярваме, че ги заслужаваме… Сега е време да пуснете това убеждение да си отиде от вас.

Не бягайте от уроците, те са малки съкровища. Когато се поучим от тях, животът ни се променя към по-добро.

Откажи се да имаш очаквания. Отпусни се свободно и с любов в течението на Живота. Обичай себе си. Знай, че на всеки завой те чака добро.

Вселената обича благодарността. Колкото по-благодарен си, толкова повече блага получаваш. Така е замислен животът ни. Вселената е щедра и изобилна и обича да бъде оценявана по достойнство.

Най-добрият начин да получиш любов, е да дадеш любов. Ако вярваш, че никой не те обича и че си самотен, това ще намериш в Живота си. Ако вярваш, че Любовта изпълва с радост сърцето ти, това ще намериш в Живота си.

Всеки човек може да подобри качеството на Живота си, ако практикува изкуството на грижа за самия себе си и тренира ума си да произвежда мисли, които го карат да се чувства добре. Когато овладеем това умение, ние привличаме приятни преживявания, които обогатяват Живота ни.

Отнасяйте се към промените като почистване на дом. В началото едно, след това друго, и накрая гледаш – всичко блести.

Мислите и думите ни постоянно оформят нашия свят и изживяванията ни… Това, което мислим за себе си, става истина за нас… Ако в главата ви е дошла негативна мисъл, просто й кажете „благодаря за участието и сбогом“.

Да се ненавиждате – означава да ненавиждате мислите си. Не си струва да правите това. По-добре ги променете… Помни: ти не си жерта на своите мисли. Ти избираш своите мисли!

Страховете ти са само мисли. Спри да се плашиш, да се тероризираш с мислите си. Това е ужасен начин на живот. Мислите могат да се променят. Избери да мислиш без страх.

Освободи се от нуждата да виниш когото и да е, включително и себе си… Спри да критикуваш. Критиката никога никого не променя. Откажи се от самокритиката. Приеми се такъв, какъвто си. Когато се критикуватш, твоите промени са негативни. Когато одобряваш действията и себе си – ти се променяш позитивно.

Всеки проблем си има решение. Всяко преживяване е възможност за учене и израстване.

Поучи се от миналото и го остави зад себе си. То не можеда бъде променено. Живей в настоящето.

Днес е нов ден, неизживяван никога преди. Живей в настоящето и се наслаждавай на всеки миг. Силата винаги е в настоящия момент… Никога вече няма да имаме възможност да изживеем отново този ден, затова нека се насладим на всеки момент. Във всичко, което правим, има богатство и пълнота.

Подбор: Мария Лабова-Бърграф

 

Избрани от нас откъси от книгите на Луиз Хей вижте тук: goo.gl/DKyw9l

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Уейн Дайър: Мислите ви формират вас… и света около вас

Естер и Джери Хикс: Промяната на мислите става стъпка по стъпка

Луиз Хей: Единственото важно в този момент е какво избирате да мислите, говорите и правите

Тагове: